Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Schab faszerowany
45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
39.4g / 47%
Węglowodany
4.4g / 5%
Tłuszcze
18.6g / 48%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Schab faszerowany

+

Schab faszerowany

Wróć

Schab faszerowany

(0)
1 godz 26 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
300  g
Schab bez kości
50  g
Mięso mielone
100  g
Pieczarki
100  g
Ser żółty
1 
Jajko
2  łyżek
Pietruszka
1  opakowanie
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
39.42 g
Węglowodany
4.37 g
Tłuszcze
18.57 g
Wartość energetyczna
364.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Schab faszerowany to wspaniały pomysł na niedzielny obiad! Połączenie schabu z mięsem mielonym zaskoczy smakiem Twoich domowników, a forma roladki sprawi, że danie będzie się pięknie prezentowało na talerzu. Schab faszerowany najlepiej podawać ze świeżymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i sałaką z pomidorem i mozzarellą. Przygotowanie go zajmie Ci około pół godziny, później schab musi piec się 50 minut, a w tym czasie możesz przygotować resztę drugiego dania, tak aby całe było gotowe tuż po wyjęciu mięsa z piekarnika. Tuż przed podaniem, schab warto polać sosem pieczeniowym WINIARY.

Przygotowanie

86 min
  • Krok 1

    10 min
    Schab natnij wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem i natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  • Krok 2

    10 min
    Oczyść pieczarki, a następnie drobno je posiekaj. Na tarce zetrzyj ser.
  • Krok 3

    5 min
    Połącz mięso mielone, pieczarki, ser, natkę pietruszki i jajko. Całość dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    10 min
    Farsz rozłóż na schabie. Całość zwiń w roladę. Zawiń w folię aluminiową.
  • Krok 5

    50 min
    Piecz całość w temperaturze 250°C przez 50 minut.
  • Krok 6

    1 min
    Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry. Najlepiej smakuje, gdy przed podaniem polejesz ją sosem pieczeniowym WINIARY.
Schab faszerowany

Krok 1 z 6

Schab natnij wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem i natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Schab faszerowany

Krok 2 z 6

Oczyść pieczarki, a następnie drobno je posiekaj. Na tarce zetrzyj ser.

Schab faszerowany

Krok 3 z 6

Połącz mięso mielone, pieczarki, ser, natkę pietruszki i jajko. Całość dokładnie wymieszaj.

Schab faszerowany

Krok 4 z 6

Farsz rozłóż na schabie. Całość zwiń w roladę. Zawiń w folię aluminiową.

Schab faszerowany

Krok 5 z 6

Piecz całość w temperaturze 250°C przez 50 minut.

Schab faszerowany

Krok 6 z 6

Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry. Najlepiej smakuje, gdy przed podaniem polejesz ją sosem pieczeniowym WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Jajka
  • Obiad
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Filet z indyka z pieczarkami

    Filet z indyka z pieczarkami

    3 godz 34 min Średni
  • Pieczeń świąteczna

    Pieczeń świąteczna

    2 godz Łatwy
  • Rolada ze schabu z kaszą gryczaną i grzybami

    Rolada ze schabu z kaszą gryczaną i grzybami

    2 godz Łatwy
  • Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    2 godz 22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu