Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab faszerowany

0
86 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżek
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 kg
Schab bez kości
100 g
Mięso mielone
100 g
Pieczarki
100 g
Ser żółty
1 
Jajko
2 łyżek
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
246.45 kcal
Węglowodany
1.4 g
Białko
36.23 g
Tłuszcze
10.61 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

86 min
Krok 1
10 min
Schab natnij wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem i natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 2
10 min
Oczyść pieczarki, a następnie drobno je posiekaj. Na tarce zetrzyj ser.
Krok 3
5 min
Połącz mięso mielone, pieczarki, ser, natkę pietruszki i jajko. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
10 min
Farsz rozłóż na schabie. Całość zwiń w roladę. Zawiń w folię aluminiową.
Krok 5
50 min
Piecz całość w temperaturze 250°C przez 50 minut.
Krok 6
1 min
Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry.
Schab faszerowany

Krok 1 z 6

Schab natnij wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem i natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Schab faszerowany

Krok 2 z 6

Oczyść pieczarki, a następnie drobno je posiekaj. Na tarce zetrzyj ser.

Schab faszerowany

Krok 3 z 6

Połącz mięso mielone, pieczarki, ser, natkę pietruszki i jajko. Całość dokładnie wymieszaj.

Schab faszerowany

Krok 4 z 6

Farsz rozłóż na schabie. Całość zwiń w roladę. Zawiń w folię aluminiową.

Schab faszerowany

Krok 5 z 6

Piecz całość w temperaturze 250°C przez 50 minut.

Schab faszerowany

Krok 6 z 6

Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry.

Schab faszerowany to wspaniały pomysł na niedzielny obiad! Połączenie schabu z mięsem mielonym zaskoczy smakiem Twoich domowników, a forma roladki sprawi, że danie będzie się pięknie prezentowało na talerzu. Schab faszerowany najlepiej podawać ze świeżymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i sałaką z pomidorem i mozzarellą. Przygotowanie go zajmie Ci około pół godziny, później schab musi piec się 50 minut, a w tym czasie możesz przygotować resztę drugiego dania, tak aby całe było gotowe tuż po wyjęciu mięsa z piekarnika.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika