Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Schab faszerowany
Dodaj do CookBook

Schab faszerowany

(0)
1 godz 26 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
300  g
Schab bez kości
50  g
Mięso mielone
100  g
Pieczarki
100  g
Ser żółty
1 
Jajko
2  łyżek
Pietruszka
1  opakowanie
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.4 g
Wartość energetyczna
364.6 kcal
Tłuszcze
18.6 g
Białko
39.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Schab faszerowany to wspaniały pomysł na niedzielny obiad! Połączenie schabu z mięsem mielonym zaskoczy smakiem Twoich domowników, a forma roladki sprawi, że danie będzie się pięknie prezentowało na talerzu. Schab faszerowany najlepiej podawać ze świeżymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i sałaką z pomidorem i mozzarellą. Przygotowanie go zajmie Ci około pół godziny, później schab musi piec się 50 minut, a w tym czasie możesz przygotować resztę drugiego dania, tak aby całe było gotowe tuż po wyjęciu mięsa z piekarnika. Tuż przed podaniem, schab warto polać sosem pieczeniowym WINIARY.

Przygotowanie

86 min
  • Krok 1

    10 min
    Schab natnij wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem i natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  • Krok 2

    10 min
    Oczyść pieczarki, a następnie drobno je posiekaj. Na tarce zetrzyj ser.
  • Krok 3

    5 min
    Połącz mięso mielone, pieczarki, ser, natkę pietruszki i jajko. Całość dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    10 min
    Farsz rozłóż na schabie. Całość zwiń w roladę. Zawiń w folię aluminiową.
  • Krok 5

    50 min
    Piecz całość w temperaturze 250°C przez 50 minut.
  • Krok 6

    1 min
    Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry. Najlepiej smakuje, gdy przed podaniem polejesz ją sosem pieczeniowym WINIARY.
Schab faszerowany

Krok 1 z 6

Schab natnij wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem i natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Schab faszerowany

Krok 2 z 6

Oczyść pieczarki, a następnie drobno je posiekaj. Na tarce zetrzyj ser.

Schab faszerowany

Krok 3 z 6

Połącz mięso mielone, pieczarki, ser, natkę pietruszki i jajko. Całość dokładnie wymieszaj.

Schab faszerowany

Krok 4 z 6

Farsz rozłóż na schabie. Całość zwiń w roladę. Zawiń w folię aluminiową.

Schab faszerowany

Krok 5 z 6

Piecz całość w temperaturze 250°C przez 50 minut.

Schab faszerowany

Krok 6 z 6

Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry. Najlepiej smakuje, gdy przed podaniem polejesz ją sosem pieczeniowym WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

    Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

    12 godz 10 min Łatwy
  • Schab po królewsku

    Schab po królewsku

    1 godz 20 min Łatwy
  • Kotlety schabowe saute z pomidorkami cherry

    Kotlety schabowe saute z pomidorkami cherry

    35 min Łatwy
  • Kotlety schabowe z frytkownicy beztłuszczowej z sałatką z pomidorów

    Kotlety schabowe z frytkownicy beztłuszczowej z sałatką z pomidorów

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu