Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lato, to pora roku w której korzystamy z tego co dała nam natura. Warzywa mają dużo witamin, dlatego polecam smaczną sałatkę "Zapach lata", która idealnie sprawdzi się na śniadanie, do pracy, na piknik, czy do potraw z grilla.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
30 min
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Soczewicę gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy na drobną kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i rozmarynem. Mięso podsmażamy razem z ziarenkami słonecznika.Do miski wrzucamy mix sałat, kiełki jarmużu, siemię lniane, pokrojone warzywa, ugotowaną soczewicę, podsmażoną pierś z kurczaka ze słonecznikiem. Całość przyprawiamy do smaku i mieszamy z olejem rzepakowym. Sałatkę nakładamy na talerzyk i polewamy sosem czosnkowym.
Krok 1
z
1
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Soczewicę gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy na drobną kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i rozmarynem. Mięso podsmażamy razem z ziarenkami słonecznika.Do miski wrzucamy mix sałat, kiełki jarmużu, siemię lniane, pokrojone warzywa, ugotowaną soczewicę, podsmażoną pierś z kurczaka ze słonecznikiem. Całość przyprawiamy do smaku i mieszamy z olejem rzepakowym. Sałatkę nakładamy na talerzyk i polewamy sosem czosnkowym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0