
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka Zapach lata

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
30 minKrok 1 z 1
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Soczewicę gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy na drobną kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i rozmarynem. Mięso podsmażamy razem z ziarenkami słonecznika.Do miski wrzucamy mix sałat, kiełki jarmużu, siemię lniane, pokrojone warzywa, ugotowaną soczewicę, podsmażoną pierś z kurczaka ze słonecznikiem. Całość przyprawiamy do smaku i mieszamy z olejem rzepakowym. Sałatkę nakładamy na talerzyk i polewamy sosem czosnkowym.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0