Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka Zapach lata

(0)
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest FitDusza
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  szklanka
Soczewica
200  g
Sałata masłowa
1  pęczek
Szczypiorek
1 
Ogórek
1 
Papryka czerwona
10 
Rzodkiewka
2  łodyg
Seler naciowy
60  g
Kiełki
2  łyżeczek
Siemię lniane
2 
Pomidory
1 
Podwójna Pierś z Kurczaka
4  łyżek
Ziarna słonecznika
trochę
Sól
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
3  płaskich łyżek
Olej rzepakowy
trochę
Pieprz czarny
trochę
Słodka papryka
trochę
Rozmaryn

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
12.67 g
Węglowodany
9.61 g
Tłuszcze
12.17 g
Wartość energetyczna
189.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
30 min
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Soczewicę gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy na drobną kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i rozmarynem. Mięso podsmażamy razem z ziarenkami słonecznika.Do miski wrzucamy mix sałat, kiełki jarmużu, siemię lniane, pokrojone warzywa, ugotowaną soczewicę, podsmażoną pierś z kurczaka ze słonecznikiem. Całość przyprawiamy do smaku i mieszamy z olejem rzepakowym. Sałatkę nakładamy na talerzyk i polewamy sosem czosnkowym.
Sałatka Zapach lata

Krok 1 z 1

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Soczewicę gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy na drobną kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i rozmarynem. Mięso podsmażamy razem z ziarenkami słonecznika.Do miski wrzucamy mix sałat, kiełki jarmużu, siemię lniane, pokrojone warzywa, ugotowaną soczewicę, podsmażoną pierś z kurczaka ze słonecznikiem. Całość przyprawiamy do smaku i mieszamy z olejem rzepakowym. Sałatkę nakładamy na talerzyk i polewamy sosem czosnkowym.

Lato, to pora roku w której korzystamy z tego co dała nam natura. Warzywa mają dużo witamin, dlatego polecam smaczną sałatkę "Zapach lata", która idealnie sprawdzi się na śniadanie, do pracy, na piknik, czy do potraw z grilla.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha