Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Soczewicę gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy na drobną kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i rozmarynem. Mięso podsmażamy razem z ziarenkami słonecznika.Do miski wrzucamy mix sałat, kiełki jarmużu, siemię lniane, pokrojone warzywa, ugotowaną soczewicę, podsmażoną pierś z kurczaka ze słonecznikiem. Całość przyprawiamy do smaku i mieszamy z olejem rzepakowym. Sałatkę nakładamy na talerzyk i polewamy sosem czosnkowym.