
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka z zupki chińskiej

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 1 z 4
Ja użyłam zupki chińskiej o smaku "Kurcze Pieczone". Makaron z zupek łamię i wsypuję do miski. Wsypuję tylko jedną przyprawę dołączoną do zupek. Zalewam wrzątkiem, mieszam i chwilę czekam aż makaron będzie miękki.
Krok 2 z 4
W tym czacie do miski wrzucam twaróg i tuńczyka z puszki - mój tuńczyk był w oleju więc olej odlałam.
Krok 3 z 4
Ogórka małosolnego - średniej wielkości - kroję w drobną kosteczkę i dorzucam do reszty. Wsypuję gotowy (najlepiej lekko wystudzony) makaron i dodaję majonez.
Krok 4 z 4
Całość dokładnie mieszam i gotowe. Nie dodaję żadnych dodatkowych przypraw. Sałatkę można jeść osobno lub jako pastę na pieczywo.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1