Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z ziemniaków i fasoli

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

80 dag
Ziemniaki
30 dag
Fasola biała
1 
Cebula
1 łyżka
Ocet
1 łyżka
Posiekany szczypiorek
1 Płaska łyżka
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
26.2 g
Węglowodany
50.92 g
Białko
14.73 g
Wartość energetyczna
489.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
0 min
Pół szklanki wody zagotować, dodać ocet, sól, cukier i pieprz do smaku.
Krok 2
5 min
Gorącym płynem zalać pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 3
0 min
Fasolkę najlepiej zamoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować.
Krok 4
10 min
Ugotować ziemniaki, pokroić w dość dużą kostkę.
Krok 5
10 min
Fasolę, ziemniaki i cebulę połączyć z majonezem, dodać natkę pietruszki i szczypiorek, wszystko wymieszać przyprawić do smaku solą pieprzem i cukrem.
Sałatka z ziemniaków i fasoli

Krok 1 z 5

Pół szklanki wody zagotować, dodać ocet, sól, cukier i pieprz do smaku.

Sałatka z ziemniaków i fasoli

Krok 2 z 5

Gorącym płynem zalać pokrojoną w kostkę cebulę.

Sałatka z ziemniaków i fasoli

Krok 3 z 5

Fasolkę najlepiej zamoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować.

Sałatka z ziemniaków i fasoli

Krok 4 z 5

Ugotować ziemniaki, pokroić w dość dużą kostkę.

Sałatka z ziemniaków i fasoli

Krok 5 z 5

Fasolę, ziemniaki i cebulę połączyć z majonezem, dodać natkę pietruszki i szczypiorek, wszystko wymieszać przyprawić do smaku solą pieprzem i cukrem.

Sałatka z ziemniaków i fasoli to przepis dla tych, którzy nie wyobrażają sobie życia bez smacznych sałatek! Przygotowana z pożywnej białej fasoli i ziemniaków nasyci największy głód. Cebula wymoczona w kąpieli z octu, soli, cukru i pieprzu nabiera wspaniałego aromatu. Dodatek Majonezu dekoracyjnego WINIARY spaja wszystkie składniki w jedną, harmonijną całość.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika