Sałatka z ziemniaków i fasoli
50min
Łatwy
0.5 szklanka
80 dag
Ziemniaki
30 dag
Fasola biała
1
Cebula
1 łyżka
Ocet
1 łyżka
Posiekany szczypiorek
1 Płaska łyżka
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
14.73 g
Węglowodany
50.92 g
Tłuszcze
26.2 g
Wartość energetyczna
489.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
0 min
Pół szklanki wody zagotować, dodać ocet, sól, cukier i pieprz do smaku.
Krok 2
5 min
Gorącym płynem zalać pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 3
0 min
Fasolkę najlepiej zamoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować.
Krok 4
10 min
Ugotować ziemniaki, pokroić w dość dużą kostkę.
Krok 5
10 min
Fasolę, ziemniaki i cebulę połączyć z majonezem, dodać natkę pietruszki i szczypiorek, wszystko wymieszać przyprawić do smaku solą pieprzem i cukrem.
Sałatka z ziemniaków i fasoli to przepis dla tych, którzy nie wyobrażają sobie życia bez smacznych sałatek! Przygotowana z pożywnej białej fasoli i ziemniaków nasyci największy głód. Cebula wymoczona w kąpieli z octu, soli, cukru i pieprzu nabiera wspaniałego aromatu. Dodatek Majonezu dekoracyjnego WINIARY spaja wszystkie składniki w jedną, harmonijną całość.
Komentarze 0