Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z ziemniaków i fasoli to przepis dla tych, którzy nie wyobrażają sobie życia bez smacznych sałatek! Przygotowana z pożywnej białej fasoli i ziemniaków nasyci największy głód. Cebula wymoczona w kąpieli z octu, soli, cukru i pieprzu nabiera wspaniałego aromatu. Dodatek Majonezu dekoracyjnego WINIARY spaja wszystkie składniki w jedną, harmonijną całość.
Przygotowanie
50 min
Krok 1
0 min
Pół szklanki wody zagotować, dodać ocet, sól, cukier i pieprz do smaku.
Krok 2
5 min
Gorącym płynem zalać pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 3
0 min
Fasolkę najlepiej zamoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować.
Krok 4
10 min
Ugotować ziemniaki, pokroić w dość dużą kostkę.
Krok 5
10 min
Fasolę, ziemniaki i cebulę połączyć z majonezem, dodać natkę pietruszki i szczypiorek, wszystko wymieszać przyprawić do smaku solą pieprzem i cukrem.
Krok 1
z
5
Pół szklanki wody zagotować, dodać ocet, sól, cukier i pieprz do smaku.
Krok 2
z
5
Gorącym płynem zalać pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 3
z
5
Fasolkę najlepiej zamoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować.
Krok 4
z
5
Ugotować ziemniaki, pokroić w dość dużą kostkę.
Krok 5
z
5
Fasolę, ziemniaki i cebulę połączyć z majonezem, dodać natkę pietruszki i szczypiorek, wszystko wymieszać przyprawić do smaku solą pieprzem i cukrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0