Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z winogronami i fetą

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

100 g
Sałata karbowana
200 g
Ser feta
250 g
Pomidory
1 pęczek
Winogrona czerwone
2 płaskich łyżek
Pestki słonecznika prażone
4 płaskich łyżek
Ocet balsamiczny
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2 płaskich łyżek
Miód
1 szczypta
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
10 min
Roszponkę opłucz i lekko osusz. Włóż do miski. Następnie Ser feta pokrój w grubą kostkę, dodaj do sałaty. Pomidorki cherry pokrój w połówki. Dodaj. Winogrona także pokrój na pół i dorzuć do reszty. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Wrzuć do miski.
Krok 2
3 min
Ocet, oliwę i miód wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
2 min
Słonecznik upraż na suchej patelni przez kilka sekund.
Krok 4
3 min
Sos balsamico wlej do sałatki. Wymieszaj.
Krok 5
2 min
Sałatkę posyp słonecznikiem.
Sałatka z winogronami i fetą

Krok 1 z 5

Roszponkę opłucz i lekko osusz. Włóż do miski. Następnie Ser feta pokrój w grubą kostkę, dodaj do sałaty. Pomidorki cherry pokrój w połówki. Dodaj. Winogrona także pokrój na pół i dorzuć do reszty. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Wrzuć do miski.

Sałatka z winogronami i fetą

Krok 2 z 5

Ocet, oliwę i miód wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Sałatka z winogronami i fetą

Krok 3 z 5

Słonecznik upraż na suchej patelni przez kilka sekund.

Sałatka z winogronami i fetą

Krok 4 z 5

Sos balsamico wlej do sałatki. Wymieszaj.

Sałatka z winogronami i fetą

Krok 5 z 5

Sałatkę posyp słonecznikiem.

Roszponka, winogrona, pomidorki, ser feta, cebula i słonecznik to wszystkie składniki, które tworzą wspaniałą kompozycję smaków. Pyszne połączenie uzupełnia wyśmienity sos z miodu, oliwy z oliwek, octu balsamicznego. Sałatka z winogronami i fetą z dodatkiem grzanek lub chrupiącej bułki może stanowić samodzielne danie na lunch. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika