Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Roszponka, winogrona, pomidorki, ser feta, cebula i słonecznik to wszystkie składniki, które tworzą wspaniałą kompozycję smaków. Pyszne połączenie uzupełnia wyśmienity sos z miodu, oliwy z oliwek, octu balsamicznego. Sałatka z winogronami i fetą z dodatkiem grzanek lub chrupiącej bułki może stanowić samodzielne danie na lunch. Smacznego!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Roszponkę opłucz i lekko osusz. Włóż do miski. Następnie Ser feta pokrój w grubą kostkę, dodaj do sałaty. Pomidorki cherry pokrój w połówki. Dodaj. Winogrona także pokrój na pół i dorzuć do reszty. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Wrzuć do miski.
Krok 2
3 min
Ocet, oliwę i miód wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
2 min
Słonecznik upraż na suchej patelni przez kilka sekund.
Krok 4
3 min
Sos balsamico wlej do sałatki. Wymieszaj.
Krok 5
2 min
Sałatkę posyp słonecznikiem.
Krok 1
z
5
Roszponkę opłucz i lekko osusz. Włóż do miski. Następnie Ser feta pokrój w grubą kostkę, dodaj do sałaty. Pomidorki cherry pokrój w połówki. Dodaj. Winogrona także pokrój na pół i dorzuć do reszty. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Wrzuć do miski.
Krok 2
z
5
Ocet, oliwę i miód wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
z
5
Słonecznik upraż na suchej patelni przez kilka sekund.
Krok 4
z
5
Sos balsamico wlej do sałatki. Wymieszaj.
Krok 5
z
5
Sałatkę posyp słonecznikiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0