Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na sałatkę z truskawkami i szparagami koniecznie trzeba wykorzystywać w sezonie na truskawki i szparagi! Słodkie i dojrzałe truskawki w połączeniu ze zblanszowanymi szparagami i dressingiem z oliwy z oliwek, soku z cytryny oraz Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY to doskonała kompozycja owocowo-warzywna, która pasuje zwłaszcza do gorących dań z grilla. Do sałatki truskawkowo-szparagowej dodaj również mozarellę, garść orzechów i rukolę.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Słodkie, dojrzałe truskawki dokładnie opłucz i wysusz. Pozbądź się szypułek i pokrój truskawki na połówki albo ćwiartki (w zależności od wielkości).
Krok 2
5 min
Szparagi umyj i odetnij zdrewniałe końcówki. Część szparagów zblanszuj we wrzątku przez 2 minuty i opłucz w zimnej wodzie – je podaj w całości, a część surowych pokrój obieraczką do warzyw na paski.
Krok 3
2 min
Rukolę umyj i wysusz.
Krok 4
2 min
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki dressingu (oliwę, sok z cytryny, Ziarenka smaku), spróbuj i ewentualnie dopraw. Następnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki i skrop dressingiem.
Krok 5
1 min
Sałatka świetnie smakuje do dań z grilla.
Krok 1
z
5
Słodkie, dojrzałe truskawki dokładnie opłucz i wysusz. Pozbądź się szypułek i pokrój truskawki na połówki albo ćwiartki (w zależności od wielkości).
Krok 2
z
5
Szparagi umyj i odetnij zdrewniałe końcówki. Część szparagów zblanszuj we wrzątku przez 2 minuty i opłucz w zimnej wodzie – je podaj w całości, a część surowych pokrój obieraczką do warzyw na paski.
Krok 3
z
5
Rukolę umyj i wysusz.
Krok 4
z
5
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki dressingu (oliwę, sok z cytryny, Ziarenka smaku), spróbuj i ewentualnie dopraw. Następnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki i skrop dressingiem.
Krok 5
z
5
Sałatka świetnie smakuje do dań z grilla.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0