Sałatka z truskawkami i mozzarellą
26min
Łatwy
1 łyżeczka
1 główka
Sałata lodowa
1
Czerwona cebula
1
Mozzarella
1
Banany
250 g
Truskawki
1 trochę
Natka pietruszki
1 trochę
Koperek
3 łyżek
Olej
2 łyżek
Miód
1 łyżka
Musztarda francuska
.
Wartości odżywcze
Białko
9.23 g
Węglowodany
27.83 g
Tłuszcze
17.84 g
Wartość energetyczna
294.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
5 min
Wymieszaj dokładnie składniki sosu.
Krok 2
3 min
Sałatę porwij na małe kawałki.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
10 min
Ser pokrój w kostkę, banana w plasterki, a truskawki w ćwiartki.
Krok 5
2 min
Połącz składniki sałatki z sosem.
Krok 6
1 min
Podawaj udekorowaną natką pietruszki i koperkiem.
Miks smaków: lodowa sałata, czerwona cebula, mozzarella, banan i truskawki, a wszystko w miodowo-musztardowym sosie z Przyprawą ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY. To niestandardowe połączenie sprawi, że nawet z okazji specjalnych uroczystości zaskoczysz najbliższych nowymi smakami. Sałatkę z truskawkami i mozzarellą możesz podawać w małych miseczkach lub na dużym półmisku. Sałatkę udekoruj świeżą natka pietruszki i koperkiem, a wierzch dodatkowo możesz polać odrobiną gęstego sosu balsamicznego truskawkowego.
Komentarze 0