Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z truskawkami i mozzarellą

0
26 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 główka
Sałata lodowa
1 
Czerwona cebula
1 
Mozzarella
1 
Banany
250 g
Truskawki
1 trochę
Natka pietruszki
1 trochę
Koperek
3 łyżek
Olej
2 łyżek
Miód
1 łyżka
Musztarda francuska

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
17.84 g
Wartość energetyczna
294.53 kcal
Białko
9.23 g
Węglowodany
27.83 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

26 min
Krok 1
5 min
Wymieszaj dokładnie składniki sosu.
Krok 2
3 min
Sałatę porwij na małe kawałki.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
10 min
Ser pokrój w kostkę, banana w plasterki, a truskawki w ćwiartki.
Krok 5
2 min
Połącz składniki sałatki z sosem.
Krok 6
1 min
Podawaj udekorowaną natką pietruszki i koperkiem.
Sałatka z truskawkami i mozzarellą

Krok 1 z 6

Wymieszaj dokładnie składniki sosu.

Sałatka z truskawkami i mozzarellą

Krok 2 z 6

Sałatę porwij na małe kawałki.

Sałatka z truskawkami i mozzarellą

Krok 3 z 6

Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Sałatka z truskawkami i mozzarellą

Krok 4 z 6

Ser pokrój w kostkę, banana w plasterki, a truskawki w ćwiartki.

Sałatka z truskawkami i mozzarellą

Krok 5 z 6

Połącz składniki sałatki z sosem.

Sałatka z truskawkami i mozzarellą

Krok 6 z 6

Podawaj udekorowaną natką pietruszki i koperkiem.

Miks smaków: lodowa sałata, czerwona cebula, mozzarella, banan i truskawki, a wszystko w miodowo-musztardowym sosie z Przyprawą ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY. To niestandardowe połączenie sprawi, że nawet z okazji specjalnych uroczystości zaskoczysz najbliższych nowymi smakami. Sałatkę z truskawkami i mozzarellą możesz podawać w małych miseczkach lub na dużym półmisku. Sałatkę udekoruj świeżą natka pietruszki i koperkiem, a wierzch dodatkowo możesz polać odrobiną gęstego sosu balsamicznego truskawkowego.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika