Sałatka z ryżem i surimi
51min
Łatwy
3
łyżek
0.5
torebka
Ryż
0.5
Czerwona cebula
1
0.5
puszka
Fasola biała konserwowa
2
Jajko
125
g
Paluszki surimi
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
17.14 g
Węglowodany
39.79 g
Tłuszcze
24.05 g
Wartość energetyczna
443.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
51 min
Krok 1
20 min
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, ostudzić, wysypać z woreczka.
Krok 2
10 min
Jabłko obrać, pokroić w kostkę (bez gniazda nasiennego). Cebulę pokroić w drobną kostkę, fasolkę odsączyć.
Krok 3
8 min
Jajka ugotować na twardo.
Krok 4
5 min
Jajko obrać ze skorupek, pokroić w kostkę. Jabłko, cebulę, fasolkę i jajka dodać do ryżu.
Krok 5
5 min
Paluszki krabowe pokroić w ukośne plasterki, dodać do pozostałych składników.
Krok 6
3 min
Do sałatki dodać majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać.
Sałatka z ryżem i surimi to sałatka, która szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom owoców morza. Do ryżu, jabłka, fasoli, jajka i cebuli dodajemy także pokrojone w ukośne plasterki paluszki krabowe. Wszystkie składniki sałatki z ryżem i surimi połącz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a całość przed podaniem udekoruj świeżą natką.
Komentarze 0