Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jak z kilku składników przygotować coś zaskakującego? Bardzo prosto:) Rukola, ser feta, ruloniki z szynki i owoc granatu - pozornie niepasujące do siebie, a po połączeniu zachwycą nawet najbardziej wymagających. Pycha!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
2 min
Rukolę wyłóż do miski.
Krok 3
5 min
Szynkę pokrój w długie paski, zwiń w ruloniki i ułóż na rukoli.
Krok 4
2 min
Ser feta odsącz z zalewy i wyłóż na sałatkę.
Krok 5
5 min
Granat przekrój na połowę i wyjmij łyżeczką ziarenka.
Krok 6
1 min
Sałatkę polej sosem majonezowym i posyp ziarenkami granata.
Krok 1
z
6
Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
z
6
Rukolę wyłóż do miski.
Krok 3
z
6
Szynkę pokrój w długie paski, zwiń w ruloniki i ułóż na rukoli.
Krok 4
z
6
Ser feta odsącz z zalewy i wyłóż na sałatkę.
Krok 5
z
6
Granat przekrój na połowę i wyjmij łyżeczką ziarenka.
Krok 6
z
6
Sałatkę polej sosem majonezowym i posyp ziarenkami granata.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0