Sałatka z rukolą i szynką
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
13.81 g
Węglowodany
21.71 g
Tłuszcze
10.27 g
Wartość energetyczna
224.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
2 min
Rukolę wyłóż do miski.
Krok 3
5 min
Szynkę pokrój w długie paski, zwiń w ruloniki i ułóż na rukoli.
Krok 4
2 min
Ser feta odsącz z zalewy i wyłóż na sałatkę.
Krok 5
5 min
Granat przekrój na połowę i wyjmij łyżeczką ziarenka.
Krok 6
1 min
Sałatkę polej sosem majonezowym i posyp ziarenkami granata.
Jak z kilku składników przygotować coś zaskakującego? Bardzo prosto:) Rukola, ser feta, ruloniki z szynki i owoc granatu - pozornie niepasujące do siebie, a po połączeniu zachwycą nawet najbardziej wymagających. Pycha!
Komentarze 0