Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W sezonie na bób warto wykorzystać to warzywo w wielu kulinarnych konfiguracjach. Jedną ze smakowitych propozycji jest sałatka z kurczakiemi bobem na ciepło. Piękny zielony kolor ugotowanego bobu nada sałatce niepowtarzalnego wyglądu, a dodatek usmażonego kurczaka sprawi, że sałatka będzie sycąca i smaczna. Jako zwieńczenie całego dania, przygotuj sos składający się z jogurtu, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i przeciśniętego przez praskę czosnku. Całość smakuje naprawdę wybornie, a dodatkowo smakowicie się prezentuje.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
15 min
Bób ugotuj w posolonej wodzie.
Krok 2
15 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Filety także pokrój w kostkę, razem z cebulą podsmaż na oliwie.
Krok 3
5 min
Dopraw solą i Przyprawą, dodaj bób, podgrzej.
Krok 4
5 min
Jogurt wymieszaj z Majonezem, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 5
2 min
Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 6
3 min
Sałatkę polej sosem i podawaj na ciepło.
Krok 1
z
6
Bób ugotuj w posolonej wodzie.
Krok 2
z
6
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Filety także pokrój w kostkę, razem z cebulą podsmaż na oliwie.
Krok 3
z
6
Dopraw solą i Przyprawą, dodaj bób, podgrzej.
Krok 4
z
6
Jogurt wymieszaj z Majonezem, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 5
z
6
Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 6
z
6
Sałatkę polej sosem i podawaj na ciepło.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0