Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z kurczakiemi pesto to pyszne danie, które przygotujesz już w 15 minut. Jego podstawą jest soczysty i idealnie doprawiony kurczak, dzięki produktowi WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich. Do smażenia mięsa nie musisz już nawet używać tłuszczu. Do tego, pożywny makaron, pomidorki koktajlowe i świeży szpinak. Włoskiego charakteru i niepowtarzalnego smaku doda sałatce domowe pesto – z bazylii, orzeszków pinii i parmezanu. Orzeszki pinii możesz także zastąpić orzechami włoskimi lub nerkowca, a parmezan innym twardym serem. Podawaj jako dodatek do przekąsek lub w formie samodzielnego dania.
Przygotowanie
36 min
Krok 1
10 min
Makaron ugotuj al dente. Ugotowany makaron delikatnie wymieszaj z pomidorkami pokrojonymi na połówki oraz grubo pokrojonym szpinakiem.
Krok 2
5 min
Bazylię (listki razem z łodyżkami) zmiksuj razem z orzeszkami pinii, parmezanem i oliwą z oliwek.
Krok 3
3 min
Pesto dopraw solą i pieprzem oraz szczyptą granulowanego czosnku.
Krok 4
5 min
Do miseczki lub na duży płaski talerz przełóż mieszankę makaronu, szpinaku i pomidorków.
Krok 5
2 min
Na wierzch ułóż 2-3 cienkie plasterki usmażonego wcześniej w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS fileta z kurczaka.
Krok 6
1 min
Sos pesto podawaj w oddzielnym naczynku lub polewaj po sałatce.
Krok 1
z
6
Makaron ugotuj al dente. Ugotowany makaron delikatnie wymieszaj z pomidorkami pokrojonymi na połówki oraz grubo pokrojonym szpinakiem.
Krok 2
z
6
Bazylię (listki razem z łodyżkami) zmiksuj razem z orzeszkami pinii, parmezanem i oliwą z oliwek.
Krok 3
z
6
Pesto dopraw solą i pieprzem oraz szczyptą granulowanego czosnku.
Krok 4
z
6
Do miseczki lub na duży płaski talerz przełóż mieszankę makaronu, szpinaku i pomidorków.
Krok 5
z
6
Na wierzch ułóż 2-3 cienkie plasterki usmażonego wcześniej w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS fileta z kurczaka.
Krok 6
z
6
Sos pesto podawaj w oddzielnym naczynku lub polewaj po sałatce.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0