Sałatka z jajkiem i awokado
17min
Łatwy
3
łyżek
2
Jajko
1
ząbek
0.5
Awokado
1
szklanka
Roszponka
1
szczypta
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
7.99 g
Węglowodany
8.78 g
Tłuszcze
27.98 g
Wartość energetyczna
313.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotuj na twardo (od chwili zagotowania gotuj 10 minut), ostudź i pokrój w kostkę.
Krok 2
5 min
Czosnek pokrój drobno. Awokado powinno być miękkie, pokrój na kawałki. Pomidorki pokrój na cztery części.
Krok 3
2 min
Tuż przed podaniem: Wymieszaj Majonez Delikatny WINIARY ze śmietaną i dodaj do składników lekko mieszając. Lekko posól i natychmiast podawaj. Polecam z ciepłymi grzankami. Smacznego
Łatwe, smaczne i pożywne śniadanie:)
Komentarze 0