Sałatka z dorsza wędzonego z ogórkiem kiszonym
20min
Łatwy
2 łyżek
1 trochę
1
Dorsz wędzony
2
Jajko gotowane na twardo
2
Ogórek kiszony
1 pęczek
Szczypiorek
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
31.21 g
Węglowodany
1.52 g
Tłuszcze
13.42 g
Wartość energetyczna
253.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Rybę pozbawić skóry i ości. Rozgnieść widelcem.
Krok 2
5 min
Jajka i ogórki pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Dodać do ryby.
Krok 3
5 min
Dodać majonez oraz przyprawy. Wymieszać.
Danie, które z powodzeniem przywoła nam letnie, nadmorskie klimaty. Dorsza obieramy ze skóry i pozbywamy się ości. Do ryby dodajemy warzywa oraz przyprawę Jarzynka WINIARY. Dzięki niej sałatka będzie jeszcze pyszniejsza i zyska ciekawego posmaku. Całość mieszamy z majonezem dekoracyjnym WINIARY. Po starannym wymieszaniu sałatka jest gotowa do podania. Smacznego!
Komentarze 0