Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z cukinii według tego przepisu, to genialny dodatek do każdego obiadu. Genialnie komponuje się z czerwonym mięsem, dzięki czemu możemy użyć jej do dużej liczby dań. Przyprawa Jarzynka WINIARY wzmocni smak warzyw i wydobędzie z nich to, co najlepsze. Mniam!
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i ścieramy na tarce o grubych oczkach (razem ze skóra).
Krok 2
5 min
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z pomidorów. Na rozgrzaną oliwę przekładamy cukinie, doprawiamy i dusimy pod przykryciem około 4 minut.
Krok 3
20 min
Pomidorki drobno kroimy i dodajemy do cukini, całość mieszamy i smażymy aż do wyparowania z patelni wody.
Krok 4
5 min
Dodajemy drobno posiekany koperek, doprawiamy jarzynką i pieprzem i mieszamy.
Krok 1
z
4
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i ścieramy na tarce o grubych oczkach (razem ze skóra).
Krok 2
z
4
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z pomidorów. Na rozgrzaną oliwę przekładamy cukinie, doprawiamy i dusimy pod przykryciem około 4 minut.
Krok 3
z
4
Pomidorki drobno kroimy i dodajemy do cukini, całość mieszamy i smażymy aż do wyparowania z patelni wody.
Krok 4
z
4
Dodajemy drobno posiekany koperek, doprawiamy jarzynką i pieprzem i mieszamy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0