Sałatka z cukinii

(0)
35min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest szpileczkaa

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

trochę
Przyprawa Jarzynka WINIARY
1 
Cukinia
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
5 
Suszone pomidory
trochę
Pieprz czarny
0.5  pęczek
Koperek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.69 g
Węglowodany
10.08 g
Tłuszcze
13.96 g
Wartość energetyczna
183.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sałatka z cukinii według tego przepisu, to genialny dodatek do każdego obiadu. Genialnie komponuje się z czerwonym mięsem, dzięki czemu możemy użyć jej do dużej liczby dań. Przyprawa Jarzynka WINIARY wzmocni smak warzyw i wydobędzie z nich to, co najlepsze. Mniam!
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i ścieramy na tarce o grubych oczkach (razem ze skóra).
Krok 2
5 min
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z pomidorów. Na rozgrzaną oliwę przekładamy cukinie, doprawiamy i dusimy pod przykryciem około 4 minut.
Krok 3
20 min
Pomidorki drobno kroimy i dodajemy do cukini, całość mieszamy i smażymy aż do wyparowania z patelni wody.
Krok 4
5 min
Dodajemy drobno posiekany koperek, doprawiamy jarzynką i pieprzem i mieszamy.
Sałatka z cukinii

Krok 1 z 4

Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i ścieramy na tarce o grubych oczkach (razem ze skóra).

Sałatka z cukinii

Krok 2 z 4

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z pomidorów. Na rozgrzaną oliwę przekładamy cukinie, doprawiamy i dusimy pod przykryciem około 4 minut.

Sałatka z cukinii

Krok 3 z 4

Pomidorki drobno kroimy i dodajemy do cukini, całość mieszamy i smażymy aż do wyparowania z patelni wody.

Sałatka z cukinii

Krok 4 z 4

Dodajemy drobno posiekany koperek, doprawiamy jarzynką i pieprzem i mieszamy.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika