Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z brokułem i gruszką

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Brokuł
1 puszka
Gruszki w syropie
0.5 paczka
Ser feta
1 paczka
Płatki migdałowe
3 łyżek
Śmietana 18%
1 trochę
Cukier
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
487.63 kcal
Tłuszcze
35.78 g
Węglowodany
33.57 g
Białko
13.73 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy i studzimy.
Krok 2
5 min
Gruszki kroimy w kostkę. Ser feta kroimy w kostkę.
Krok 3
5 min
Migdały podprażamy na suchej patelni.
Krok 4
5 min
Wykonanie sosu: mieszamy ze sobą majonez i śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Krok 5
5 min
Na dużym talerzu lub tacy, na płasko układamy: brokuł, gruszkę, ser feta. Całość polewamy sosem (nie mieszamy). Posypujemy prażonymi migdałami.
Sałatka z brokułem i gruszką

Krok 1 z 5

Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy i studzimy.

Sałatka z brokułem i gruszką

Krok 2 z 5

Gruszki kroimy w kostkę. Ser feta kroimy w kostkę.

Sałatka z brokułem i gruszką

Krok 3 z 5

Migdały podprażamy na suchej patelni.

Sałatka z brokułem i gruszką

Krok 4 z 5

Wykonanie sosu: mieszamy ze sobą majonez i śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Sałatka z brokułem i gruszką

Krok 5 z 5

Na dużym talerzu lub tacy, na płasko układamy: brokuł, gruszkę, ser feta. Całość polewamy sosem (nie mieszamy). Posypujemy prażonymi migdałami.

Przepyszna, delikatnie słodka sałatka z brokułem i gruszką, z dodatkiem serem feta, posypana uprażonymi płatkami migdałów. Wspaniale komponuje się z Majonezem Delikatnym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika