Sałatka z brokułem i gruszką
30min
Łatwy
1
Brokuł
1 puszka
Gruszki w syropie
0.5 opakowanie
Ser feta
1 paczka
Płatki migdałowe
3 łyżek
3 łyżek
Śmietana 18%
1 trochę
Cukier
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
13.73 g
Węglowodany
33.57 g
Tłuszcze
35.78 g
Wartość energetyczna
487.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy i studzimy.
Krok 2
5 min
Gruszki kroimy w kostkę. Ser feta kroimy w kostkę.
Krok 3
5 min
Migdały podprażamy na suchej patelni.
Krok 4
5 min
Wykonanie sosu: mieszamy ze sobą majonez i śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Krok 5
5 min
Na dużym talerzu lub tacy, na płasko układamy: brokuł, gruszkę, ser feta. Całość polewamy sosem (nie mieszamy). Posypujemy prażonymi migdałami.
Przepyszna, delikatnie słodka sałatka z brokułem i gruszką, z dodatkiem serem feta, posypana uprażonymi płatkami migdałów. Wspaniale komponuje się z Majonezem Delikatnym WINIARY.
Komentarze 0