Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepyszna, delikatnie słodka sałatka z brokułem i gruszką, z dodatkiem serem feta, posypana uprażonymi płatkami migdałów. Wspaniale komponuje się z Majonezem Delikatnym WINIARY.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy i studzimy.
Krok 2
5 min
Gruszki kroimy w kostkę. Ser feta kroimy w kostkę.
Krok 3
5 min
Migdały podprażamy na suchej patelni.
Krok 4
5 min
Wykonanie sosu: mieszamy ze sobą majonez i śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Krok 5
5 min
Na dużym talerzu lub tacy, na płasko układamy: brokuł, gruszkę, ser feta. Całość polewamy sosem (nie mieszamy). Posypujemy prażonymi migdałami.
Krok 1
z
5
Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy i studzimy.
Krok 2
z
5
Gruszki kroimy w kostkę. Ser feta kroimy w kostkę.
Krok 3
z
5
Migdały podprażamy na suchej patelni.
Krok 4
z
5
Wykonanie sosu: mieszamy ze sobą majonez i śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Krok 5
z
5
Na dużym talerzu lub tacy, na płasko układamy: brokuł, gruszkę, ser feta. Całość polewamy sosem (nie mieszamy). Posypujemy prażonymi migdałami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0