Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W prosty sposób możesz urozmaicić tradycyjną i lubianą sałatkę jarzynową. Wystarczy, że do warzyw gotowanych dodasz złocistą marynowaną dynię, która rozpływa się w ustach, i dojrzewające w słońcu suszone pomidory. Całą sałatkę warzywną z dynią podkreślisz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Zyskasz nowy, interesujący smak, a sałatka warzywna z dynią z pewnością na stałe zagości w Twoim menu.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
30 min
Warzywa, oprócz selera naciowego, obierz i umieść w głębokim garnku. Zalej zimną wodą, dodaj kostkę bulionu warzywnego WINIARY i gotuj do miękkości.
Krok 2
10 min
Ostudzone warzywa, seler naciowy, dynię i jabłka pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w paski.
Krok 3
3 min
Dodaj groszek.
Krok 4
2 min
Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj majonez.
Krok 1
z
4
Warzywa, oprócz selera naciowego, obierz i umieść w głębokim garnku. Zalej zimną wodą, dodaj kostkę bulionu warzywnego WINIARY i gotuj do miękkości.
Krok 2
z
4
Ostudzone warzywa, seler naciowy, dynię i jabłka pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w paski.
Krok 3
z
4
Dodaj groszek.
Krok 4
z
4
Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj majonez.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0