Sałatka warzywna z marynowaną dynią i suszonymi pomidorami
45min
Łatwy
5
łyżek
1
kostka
2
Seler
3
Seler naciowy
3
Pietruszka
1
puszka
Groszek Konserwowy
2
5
Ziemniaki
trochę
Sól
trochę
Pieprz
1
słoik
Dynia marynowana
1
słoik
Suszone pomidory
.
Wartości odżywcze
Białko
10.2 g
Węglowodany
48.88 g
Tłuszcze
24.72 g
Wartość energetyczna
436.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
30 min
Warzywa, oprócz selera naciowego, obierz i umieść w głębokim garnku. Zalej zimną wodą, dodaj kostkę bulionu warzywnego WINIARY i gotuj do miękkości.
Krok 2
10 min
Ostudzone warzywa, seler naciowy, dynię i jabłka pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w paski.
Krok 3
3 min
Dodaj groszek.
Krok 4
2 min
Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj majonez.
W prosty sposób możesz urozmaicić tradycyjną i lubianą sałatkę jarzynową. Wystarczy, że do warzyw gotowanych dodasz złocistą marynowaną dynię, która rozpływa się w ustach, i dojrzewające w słońcu suszone pomidory. Całą sałatkę warzywną z dynią podkreślisz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Zyskasz nowy, interesujący smak, a sałatka warzywna z dynią z pewnością na stałe zagości w Twoim menu.
Komentarze 0