Sałatka kuskus z mozzarellą
65min
Łatwy
1 kostka
0.5 szklanka
Kuskus
2
Pomidory
4 łyżek
Cebula
1 kulka
Mozzarella
2 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Bazylia
3 łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
9.08 g
Węglowodany
46.25 g
Tłuszcze
22.82 g
Wartość energetyczna
426.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
10 min
Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę szatkujemy. Ser mozzarella kroimy w kostkę.
Krok 2
40 min
Przekładamy do dużej miski, dodajemy do niej również rozgnieciony czosnek, bazylię i oliwę z oliwek. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy miskę i marynujemy w lodówce 30 minut.
Krok 3
10 min
Kostkę Kogutek Winiary rozpuszczamy w 1 1/4 szklanki wrzącej wody. Zalewamy bulionem kuskus, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut.
Krok 4
5 min
Po tym czasie mieszamy ostudzony kuskus z zamarynowanymi wcześniej składnikami.
Sałatka kuskus z mozzarellą, cebulą, czosnkiem, pomidorem i bazylią to pomysł na sycącą przekąskę o każdej porze dnia. Głównym składnikiem dania jest kuskus przygotowany na Rosole Drobiowym KOGUTEK WINIARY. Zobacz, jak połączyć ze sobą składniki, by stworzyć apetycznie wyglądającą całość.
Komentarze 0