
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sałatka kuskus z mozzarellą

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
40 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 1 z 4
Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę szatkujemy. Ser mozzarella kroimy w kostkę.
Krok 2 z 4
Przekładamy do dużej miski, dodajemy do niej również rozgnieciony czosnek, bazylię i oliwę z oliwek. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy miskę i marynujemy w lodówce 30 minut.
Krok 3 z 4
Kostkę Kogutek Winiary rozpuszczamy w 1 1/4 szklanki wrzącej wody. Zalewamy bulionem kuskus, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut.
Krok 4 z 4
Po tym czasie mieszamy ostudzony kuskus z zamarynowanymi wcześniej składnikami.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0