Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka kuskus z mozzarellą

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pomidory
4 łyżek
Cebula
1 kulka
Mozzarella
2 ząbków
Czosnek
2 płaskich łyżek
Bazylia świeża
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
10 min
Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę szatkujemy. Ser mozzarella kroimy w kostkę.
Krok 2
5 min
Przekładamy do dużej miski, dodajemy do niej również rozgnieciony czosnek, bazylię i oliwę z oliwek. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy miskę i marynujemy w lodówce 30 minut.
Krok 3
5 min
Kostkę Kogutek Winiary rozpuszczamy w 1 1/4 szklanki wrzącej wody. Zalewamy bulionem kuskus, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut.
Krok 4
5 min
Po tym czasie mieszamy ostudzony kuskus z zamarynowanymi wcześniej składnikami.
Sałatka kuskus z mozzarellą

Krok 1 z 4

Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę szatkujemy. Ser mozzarella kroimy w kostkę.

Sałatka kuskus z mozzarellą

Krok 2 z 4

Przekładamy do dużej miski, dodajemy do niej również rozgnieciony czosnek, bazylię i oliwę z oliwek. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy miskę i marynujemy w lodówce 30 minut.

Sałatka kuskus z mozzarellą

Krok 3 z 4

Kostkę Kogutek Winiary rozpuszczamy w 1 1/4 szklanki wrzącej wody. Zalewamy bulionem kuskus, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut.

Sałatka kuskus z mozzarellą

Krok 4 z 4

Po tym czasie mieszamy ostudzony kuskus z zamarynowanymi wcześniej składnikami.

Sałatka kuskus z mozzarellą, cebulą, czosnkiem, pomidorem i bazylią to pomysł na sycącą przekąskę o każdej porze dnia. Głównym składnikiem dania jest kuskus przygotowany na Rosole Drobiowym KOGUTEK WINIARY. Zobacz, jak połączyć ze sobą składniki, by stworzyć apetycznie wyglądającą całość.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika