Sałatka kalafiorowa z ogórkami
15min
Łatwy
3
łyżek
1
Kalafior
2
Ogórek zielony
100
g
Szynka Konserwowa
3
ząbków
2
płaskich łyżek
Koperek posiekany
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
6.43 g
Węglowodany
9.07 g
Tłuszcze
8.32 g
Wartość energetyczna
132.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
15 min
Kalafior podziel na różyczki, wrzuć do wrzącej posolonej wody i gotuj 5 minut.
Krok 2
2 min
Odsącz i przelej zimną wodą.
Krok 3
5 min
Ogórki obierz, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Szynkę również pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj.
Krok 4
3 min
Składniki sałatki połącz z Majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
0 min
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
1 min
Podawaj jako przystawkę.
Jędrny kalafior, aromatyczna szynka i zielony ogórek – trzy składniki, które połączył ze sobą Majonez light WINIARY i stworzył kompozycję niezwykłych smaków! Dodaj tylko czosnek, zioła i odrobinę przypraw – nic dodać, nic ująć! Pyszna sałatka kalafiorowa z ogórkami gotowa, smacznego!
Komentarze 0