Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jędrny kalafior, aromatyczna szynka i zielony ogórek – trzy składniki, które połączył ze sobą Majonez light WINIARY i stworzył kompozycję niezwykłych smaków! Dodaj tylko czosnek, zioła i odrobinę przypraw – nic dodać, nic ująć! Pyszna sałatka kalafiorowa z ogórkami gotowa, smacznego!
Przygotowanie
15 min
Krok 1
15 min
Kalafior podziel na różyczki, wrzuć do wrzącej posolonej wody i gotuj 5 minut.
Krok 2
2 min
Odsącz i przelej zimną wodą.
Krok 3
5 min
Ogórki obierz, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Szynkę również pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj.
Krok 4
3 min
Składniki sałatki połącz z Majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
0 min
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
1 min
Podawaj jako przystawkę.
Krok 1
z
6
Kalafior podziel na różyczki, wrzuć do wrzącej posolonej wody i gotuj 5 minut.
Krok 2
z
6
Odsącz i przelej zimną wodą.
Krok 3
z
6
Ogórki obierz, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Szynkę również pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj.
Krok 4
z
6
Składniki sałatki połącz z Majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
z
6
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
z
6
Podawaj jako przystawkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0