Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Pokrój mięso w paseczki i podsmaż na maśle.
Obierz i pokrój drobno cebulę. Dodaj ją do mięsa. Zeszklij.
Dodaj ryż i podlej całość Rosołem. Duś pod przykryciem 5 minut.
Następnie dodaj mieszankę warzywną i duś pod przykryciem około 15 minut.
Podawaj zaraz po przygotowaniu udekorowany listkiem bazylii.