Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim
40 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
40 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
10.4g / 13%
Węglowodany
20.5g / 27%
Tłuszcze
20.3g / 59%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

+

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Wróć

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

(0)
1 godz 11 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest konto usunięte

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Pierś Z Kurczaka
300  g
Szpinak
3  ząbków
Czosnek
1  opakowanie
Ciasto francuskie
1  opakowanie
Sos pieczeniowy jasny WINIARY
1  opakowanie
Przyprawa ZIARENKA SMAKU drobiowe WINIARY
3  łyżek
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
3  łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Żółtko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.38 g
Węglowodany
20.46 g
Tłuszcze
20.31 g
Wartość energetyczna
312.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim nada wyrazistości Twoim posiłkom! Aby cieszyć się chrupiącym i delikatnie zarumienionym ciastem, wysmaruj jego wierzch żółtkiem. Aromatyczną roladę podawaj z przepysznym Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY. Danie możesz podawać na ciepło lub w formie zimnej przystawki.

Przygotowanie

71 min
  • Krok 1

    10 min
    Pierś z kurczaka kroimy i rozbijamy delikatnie jak na kotlety, a następnie nacieramy przyprawą Ziarenka Smaku drobiowe Winiary.
  • Krok 2

    10 min
    Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy szpinak i dusimy do odparowania wody. Na koniec duszenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku ziołowe Winiary.
  • Krok 3

    5 min
    Na cieście francuskim układamy na środku kolejno: pierś z kurczaka, szpinak, ser feta (najlepiej pokrojony w podłużne paski).
  • Krok 4

    5 min
    Pozostałe boki ciasta francuskiego nacinamy w jodełkę. Następnie przeplatamy paski na wierzchu (jak chałkę).
  • Krok 5

    35 min
    Roladę smarujemy żółtkiem i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnia. Pieczemy 35 minut. Po tym czasie wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
  • Krok 6

    5 min
    Zimną roladę kroimy na grube plastry i polewamy (przyrządzonym jak na opakowaniu) sosem.
  • Krok 7

    1 min
    Smakuje wybornie zarówno jako danie gorące i jako zimna przystawka.
Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 1 z 7

Pierś z kurczaka kroimy i rozbijamy delikatnie jak na kotlety, a następnie nacieramy przyprawą Ziarenka Smaku drobiowe Winiary.

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 2 z 7

Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy szpinak i dusimy do odparowania wody. Na koniec duszenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku ziołowe Winiary.

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 3 z 7

Na cieście francuskim układamy na środku kolejno: pierś z kurczaka, szpinak, ser feta (najlepiej pokrojony w podłużne paski).

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 4 z 7

Pozostałe boki ciasta francuskiego nacinamy w jodełkę. Następnie przeplatamy paski na wierzchu (jak chałkę).

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 5 z 7

Roladę smarujemy żółtkiem i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnia. Pieczemy 35 minut. Po tym czasie wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia.

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 6 z 7

Zimną roladę kroimy na grube plastry i polewamy (przyrządzonym jak na opakowaniu) sosem.

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 7 z 7

Smakuje wybornie zarówno jako danie gorące i jako zimna przystawka.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kanapki
  • Obiad
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

    Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda i szynką chłopską

    Ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda i szynką chłopską

    40 min Łatwy
  • Zawijasy z ciasta francuskiego z pieczarkami i żółtym serem

    Zawijasy z ciasta francuskiego z pieczarkami i żółtym serem

    35 min Łatwy
  • Pieczone ziemniaki z kurczakiem

    Pieczone ziemniaki z kurczakiem

    49 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu