Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

0
71 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Pierś Z Kurczaka
300 g
Szpinak
3 ząbków
Czosnek
1 paczka
Ciasto francuskie
1 paczka
WINIARY Sos pieczeniowy jasny
1 paczka
Przyprawa ZIARENKA SMAKU drobiowe WINIARY
1 paczka
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
3 łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Żółtko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
10.69 g
Węglowodany
21.96 g
Tłuszcze
20.2 g
Wartość energetyczna
311.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

71 min
Krok 1
10 min
Pierś z kurczaka kroimy i rozbijamy delikatnie jak na kotlety, a następnie nacieramy przyprawą Ziarenka Smaku drobiowe Winiary.
Krok 2
10 min
Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy szpinak i dusimy do odparowania wody. Na koniec duszenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku ziołowe Winiary.
Krok 3
5 min
Na cieście francuskim układamy na środku kolejno: pierś z kurczaka, szpinak, ser feta (najlepiej pokrojony w podłużne paski).
Krok 4
5 min
Pozostałe boki ciasta francuskiego nacinamy w jodełkę. Następnie przeplatamy paski na wierzchu (jak chałkę).
Krok 5
35 min
Roladę smarujemy żółtkiem i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnia. Pieczemy 35 minut. Po tym czasie wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 6
5 min
Zimną roladę kroimy na grube plastry i polewamy (przyrządzonym jak na opakowaniu) sosem.
Krok 7
1 min
Smakuje wybornie zarówno jako danie gorące i jako zimna przystawka.
Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 1 z 7

Pierś z kurczaka kroimy i rozbijamy delikatnie jak na kotlety, a następnie nacieramy przyprawą Ziarenka Smaku drobiowe Winiary.

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 2 z 7

Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy szpinak i dusimy do odparowania wody. Na koniec duszenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku ziołowe Winiary.

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 3 z 7

Na cieście francuskim układamy na środku kolejno: pierś z kurczaka, szpinak, ser feta (najlepiej pokrojony w podłużne paski).

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 4 z 7

Pozostałe boki ciasta francuskiego nacinamy w jodełkę. Następnie przeplatamy paski na wierzchu (jak chałkę).

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 5 z 7

Roladę smarujemy żółtkiem i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnia. Pieczemy 35 minut. Po tym czasie wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia.

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 6 z 7

Zimną roladę kroimy na grube plastry i polewamy (przyrządzonym jak na opakowaniu) sosem.

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim

Krok 7 z 7

Smakuje wybornie zarówno jako danie gorące i jako zimna przystawka.

Rolada drobiowo-szpinakowa w cieście francuskim nada wyrazistości Twoim posiłkom! Aby cieszyć się chrupiącym i delikatnie zarumienionym ciastem, wysmaruj jego wierzch żółtkiem. Aromatyczną roladę podawaj z przepysznym Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY. Danie możesz podawać na ciepło lub w formie zimnej przystawki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika