Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lekka, rozpływająca się w ustach pianka na bazie owocowych galaretek Winiary i mleczka skondensowanego. Niezwykle prosta w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo efektowna. Zachwyca zarówno małych jak i dużych łasuchów (wszystkich - bez wyjątków). Słodka rozkosz bez wyrzutów sumienia gwarantowana ;)
Przygotowanie
255 min
Krok 1
30 min
Mleczko skondensowane należy porządnie schłodzić.
Krok 2
30 min
Każdą kolorową galaretkę rozpuścić w 250 ml (a przezroczystą w 450 ml) gorącej wody i poczekać aż przestygnie.
Krok 3
5 min
W płaskim, kwadratowym/prostokątnym naczyniu ułożyć obok siebie maliny (zostawiając jedynie niewielkie odstępy). Odlać pół szklanki schłodzonej, przezroczystej galaretki, a pozostałą zalać ostrożnie maliny i schłodzić w lodówce.
Krok 4
5 min
Schłodzone mleczko ubić mikserem na puszysta pianę (około 3 minuty). I podzielić je na trzy równe części.
Krok 5
5 min
Do każdej części mlecznej pianki dodać jedną z ostudzonych kolorowych galaretek i miksować przez chwilę.
Krok 6
120 min
Spód tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać na środek po kolei po trzy łyżki każdej z kolorowych pianek. Na koniec wyrównać wierzch łyżkę i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Krok 7
60 min
Zalane galaretką maliny podzielić na sześciany i ułożyć na schodzonej piance, zalać odlaną wcześniej połową szklanki przezroczystej galaretki i schodzić w lodówce jeszcze przez około godzinę.
Krok 8
0 min
Po tym czasie można się już delektować wspaniałym smakiem delikatnej i puszystej owocowej pianki.<br/>Smacznego :)
Krok 1
z
8
Mleczko skondensowane należy porządnie schłodzić.
Krok 2
z
8
Każdą kolorową galaretkę rozpuścić w 250 ml (a przezroczystą w 450 ml) gorącej wody i poczekać aż przestygnie.
Krok 3
z
8
W płaskim, kwadratowym/prostokątnym naczyniu ułożyć obok siebie maliny (zostawiając jedynie niewielkie odstępy). Odlać pół szklanki schłodzonej, przezroczystej galaretki, a pozostałą zalać ostrożnie maliny i schłodzić w lodówce.
Krok 4
z
8
Schłodzone mleczko ubić mikserem na puszysta pianę (około 3 minuty). I podzielić je na trzy równe części.
Krok 5
z
8
Do każdej części mlecznej pianki dodać jedną z ostudzonych kolorowych galaretek i miksować przez chwilę.
Krok 6
z
8
Spód tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać na środek po kolei po trzy łyżki każdej z kolorowych pianek. Na koniec wyrównać wierzch łyżkę i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Krok 7
z
8
Zalane galaretką maliny podzielić na sześciany i ułożyć na schodzonej piance, zalać odlaną wcześniej połową szklanki przezroczystej galaretki i schodzić w lodówce jeszcze przez około godzinę.
Krok 8
z
8
Po tym czasie można się już delektować wspaniałym smakiem delikatnej i puszystej owocowej pianki.<br/>Smacznego :)
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0