Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na wykwintny przekładaniec z kaszą manną w roli głównej! Wykonaj ciasto i podziel je na trzy części, każdą z części rozwałkuj i piecz w nagrzanym piekarniku. Następnie przygotuj kaszę mannę na mleku, a kiedy będzie już miała odpowiednią konsystencję, zdejmij z ognia i miksuj z dodatkiem olejku, cukru i margaryny. Tak przygotowaną masą przełóż wcześniej przygotowane placki. Pyszne, łatwe ciasto zrobione! Smacznego :)
Przygotowanie
61 min
Krok 1
10 min
Miód z cukrem i margaryną roztapiamy. Gdy sie przestudzi, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą, łączymy wszystko i zagniatamy ciasto. Dzielimy na trzy części, rozwałkowujemy na niewielką blaszkę.
Krok 2
30 min
Osobno pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 3
10 min
Gotujemy kaszę na mleku. Studzimy i dodajemy margarynę, cukier (polecam puder) i olejek (wedle gustu - dajemy arakowy lub rumowy) i miksujemy na gładką masę.
Krok 4
10 min
Po ostudzeniu placków, przekładamy je masą.
Krok 5
1 min
Jesli ktoś nie lubi takich placków z miodem polecam upiec zwykły kruchy placek i posmarować go kremem według przepisu - też pysznie wyjdzie.
Krok 1
z
5
Miód z cukrem i margaryną roztapiamy. Gdy sie przestudzi, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą, łączymy wszystko i zagniatamy ciasto. Dzielimy na trzy części, rozwałkowujemy na niewielką blaszkę.
Krok 2
z
5
Osobno pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 3
z
5
Gotujemy kaszę na mleku. Studzimy i dodajemy margarynę, cukier (polecam puder) i olejek (wedle gustu - dajemy arakowy lub rumowy) i miksujemy na gładką masę.
Krok 4
z
5
Po ostudzeniu placków, przekładamy je masą.
Krok 5
z
5
Jesli ktoś nie lubi takich placków z miodem polecam upiec zwykły kruchy placek i posmarować go kremem według przepisu - też pysznie wyjdzie.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0