Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na elegancką jarzynkę lub gorącą przystawkę: pory pod beszamelem. Domowy sos beszamelowy jest bardzo prosty do przygotowania - wystarczy zasmażyć lekko mąkę na maśle, rozprowadzić mlekiem i gorącym Bulionem warzywnym, doprawić gałką muszkatołową. Podgotowany por zapiekamy z sosem i parmezanem. Podajemy udekorowany gałązką ozdobnej pietruszki lub pomidorkiem koktajlowym. Pyszny jako dodatek do porcji mięsa lub ryby i ziemniaków puree albo młodych ziemniaków z wody.
Przygotowanie
48 min
Krok 1
3 min
Pora oczyść i pokrój w kawałki 2 cm.
Krok 2
10 min
Gotuj przez 10 minut, osącz.
Krok 3
2 min
Bulion rozpuść w szklance gorącej wody.
Krok 4
3 min
Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zasmaż.
Krok 5
3 min
Rozprowadź z mlekiem i Bulionem, całość zagotuj.
Krok 6
2 min
Dopraw gałką muszkatołową.
Krok 7
5 min
Por ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej sosem i posyp tartym parmezanem.
Krok 8
20 min
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw naczynie i zapiekaj przez 20 minut.
Krok 1
z
8
Pora oczyść i pokrój w kawałki 2 cm.
Krok 2
z
8
Gotuj przez 10 minut, osącz.
Krok 3
z
8
Bulion rozpuść w szklance gorącej wody.
Krok 4
z
8
Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zasmaż.
Krok 5
z
8
Rozprowadź z mlekiem i Bulionem, całość zagotuj.
Krok 6
z
8
Dopraw gałką muszkatołową.
Krok 7
z
8
Por ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej sosem i posyp tartym parmezanem.
Krok 8
z
8
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw naczynie i zapiekaj przez 20 minut.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0