Płatki ryżowe na mleku z bananem
22min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
16.99 g
Węglowodany
105.39 g
Tłuszcze
9.65 g
Wartość energetyczna
572.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
22 min
Krok 1
5 min
Do garnka (najlepiej aluminiowego) opłukanego zimną wodą wlewamy mleko i wsypujemy cukry. Całość możemy wymieszać. Dodajemy płatki ryżowe i wstawiamy na ogień.
Krok 2
15 min
Gotujemy około 15 minut do uzyskania gęstej konsystencji, pamiętając o mieszaniu.
Krok 3
2 min
Podawać można płatki ryżowe na wiele sposobów, gdyż wszystko zależy od naszych upodobań. Ta wersja jest z bananem pokrojonym w talarki.
Płatki ryżowe na mleku z bananem to doskonały pomysł na śniadanie, które doda ci wiele energii o poranku. Do mleka dodajemy także Cukier wanilinowy WINIARY, a całość tuż przed podaniem dekorujemy pokrojonym w plasterki bananem, choć płatki ryżowe na mleku możesz zajadać także z innymi ulubionymi dodatkami, np. z jabłkiem i cynamonem.
Komentarze 0