Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Płatki ryżowe na mleku z bananem

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
3 szklanek
Mleko
3 szklanek
Płatki ryżowe
1 trochę
Cukier
1 
Banany

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
16.99 g
Węglowodany
105.39 g
Tłuszcze
9.65 g
Wartość energetyczna
572.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
5 min
Do garnka (najlepiej aluminiowego) opłukanego zimną wodą wlewamy mleko i wsypujemy cukry. Całość możemy wymieszać. Dodajemy płatki ryżowe i wstawiamy na ogień.
Krok 2
15 min
Gotujemy około 15 minut do uzyskania gęstej konsystencji, pamiętając o mieszaniu.
Krok 3
2 min
Podawać można płatki ryżowe na wiele sposobów, gdyż wszystko zależy od naszych upodobań. Ta wersja jest z bananem pokrojonym w talarki.
Płatki ryżowe na mleku z bananem

Krok 1 z 3

Do garnka (najlepiej aluminiowego) opłukanego zimną wodą wlewamy mleko i wsypujemy cukry. Całość możemy wymieszać. Dodajemy płatki ryżowe i wstawiamy na ogień.

Płatki ryżowe na mleku z bananem

Krok 2 z 3

Gotujemy około 15 minut do uzyskania gęstej konsystencji, pamiętając o mieszaniu.

Płatki ryżowe na mleku z bananem

Krok 3 z 3

Podawać można płatki ryżowe na wiele sposobów, gdyż wszystko zależy od naszych upodobań. Ta wersja jest z bananem pokrojonym w talarki.

Płatki ryżowe na mleku z bananem to doskonały pomysł na śniadanie, które doda ci wiele energii o poranku. Do mleka dodajemy także Cukier wanilinowy WINIARY, a całość tuż przed podaniem dekorujemy pokrojonym w plasterki bananem, choć płatki ryżowe na mleku możesz zajadać także z innymi ulubionymi dodatkami, np. z jabłkiem i cynamonem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika