Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piklowany kalafior z koperkiem

(0)
3 godz 15 min
Średni
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Kalafior
3  ząbków
1  łyżka
Ziarna kolendry
0.5  szklanka
Ocet winny
1  szczypta
Sól
0.5  łyżeczka
Cukier
3  płaskich łyżek
Koperek posiekany

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
0.56 g
Węglowodany
2.31 g
Tłuszcze
0.25 g
Wartość energetyczna
15.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

195 min
Krok 1
7 min
Kalafior umyj, podziel na różyczki i blanszuj przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedź
Krok 2
5 min
Nakładaj do słoików wraz z czosnkiem i koperkiem, kolendrą i Ziarenkami Smaku.
Krok 3
3 min
Zalej octem wymieszanym z półtorej szklanki wody, cukrem i połową łyżeczki soli.
Krok 4
180 min
Dokładnie pozakręcaj słoiki i odstaw na pewien czas, by smaki się przegryzły.
Piklowany kalafior z koperkiem

Krok 1 z 4

Kalafior umyj, podziel na różyczki i blanszuj przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedź

Piklowany kalafior z koperkiem

Krok 2 z 4

Nakładaj do słoików wraz z czosnkiem i koperkiem, kolendrą i Ziarenkami Smaku.

Piklowany kalafior z koperkiem

Krok 3 z 4

Zalej octem wymieszanym z półtorej szklanki wody, cukrem i połową łyżeczki soli.

Piklowany kalafior z koperkiem

Krok 4 z 4

Dokładnie pozakręcaj słoiki i odstaw na pewien czas, by smaki się przegryzły.

Piklowany kalafior z koperkiem to smakowita mieszanka kalafioru z czosnkiem, koperkiem i kolendrą. Idealnie sprawdzi się szczególnie dla osób, które cenią sobie zdrową kuchnię, ale nie mają czasu na długie gotowanie. Wystarczy, że otworzysz słoik z piklowanym kalafiorem i każdy obiad nabierze wyjątkowego smaku i charakteru. Piklowany kalafior z koperkiem, oprócz urozmaicania posiłku jest również źródłem wielu wartości odżywczych, wpływających pozytywnie na nasze zdrowie. Zawiera duże ilości składników mineralnych, takich jak: magnez, potas czy kwas foliowy. Sprawdź nasze sprawdzone sposoby na piklowanego kalafiora z koperkiem!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha