Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
6
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piklowany kalafior z koperkiem to smakowita mieszanka kalafioru z czosnkiem, koperkiem i kolendrą. Idealnie sprawdzi się szczególnie dla osób, które cenią sobie zdrową kuchnię, ale nie mają czasu na długie gotowanie. Wystarczy, że otworzysz słoik z piklowanym kalafiorem i każdy obiad nabierze wyjątkowego smaku i charakteru. Piklowany kalafior z koperkiem, oprócz urozmaicania posiłku jest również źródłem wielu wartości odżywczych, wpływających pozytywnie na nasze zdrowie. Zawiera duże ilości składników mineralnych, takich jak: magnez, potas czy kwas foliowy. Sprawdź nasze sprawdzone sposoby na piklowanego kalafiora z koperkiem!
Przygotowanie
195 min
Krok 1
7 min
Kalafior umyj, podziel na różyczki i blanszuj przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedź
Krok 2
5 min
Nakładaj do słoików wraz z czosnkiem i koperkiem, kolendrą i Ziarenkami Smaku.
Krok 3
3 min
Zalej octem wymieszanym z półtorej szklanki wody, cukrem i połową łyżeczki soli.
Krok 4
180 min
Dokładnie pozakręcaj słoiki i odstaw na pewien czas, by smaki się przegryzły.
Krok 1
z
4
Kalafior umyj, podziel na różyczki i blanszuj przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedź
Krok 2
z
4
Nakładaj do słoików wraz z czosnkiem i koperkiem, kolendrą i Ziarenkami Smaku.
Krok 3
z
4
Zalej octem wymieszanym z półtorej szklanki wody, cukrem i połową łyżeczki soli.
Krok 4
z
4
Dokładnie pozakręcaj słoiki i odstaw na pewien czas, by smaki się przegryzły.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0