Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piklowany kalafior z koperkiem to smakowita mieszanka kalafioru z czosnkiem, koperkiem i kolendrą. Idealnie sprawdzi się szczególnie dla osób, które cenią sobie zdrową kuchnię, ale nie mają czasu na długie gotowanie. Wystarczy, że otworzysz słoik z piklowanym kalafiorem i każdy obiad nabierze wyjątkowego smaku i charakteru. Piklowany kalafior z koperkiem, oprócz urozmaicania posiłku jest również źródłem wielu wartości odżywczych, wpływających pozytywnie na nasze zdrowie. Zawiera duże ilości składników mineralnych, takich jak: magnez, potas czy kwas foliowy. Sprawdź nasze sprawdzone sposoby na piklowanego kalafiora z koperkiem!
Przygotowanie
195 min
Krok 1
7 min
Kalafior umyj, podziel na różyczki i blanszuj przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedź
Krok 2
5 min
Nakładaj do słoików wraz z czosnkiem i koperkiem, kolendrą i Ziarenkami Smaku.
Krok 3
3 min
Zalej octem wymieszanym z półtorej szklanki wody, cukrem i połową łyżeczki soli.
Krok 4
180 min
Dokładnie pozakręcaj słoiki i odstaw na pewien czas, by smaki się przegryzły.
Krok 1
z
4
Kalafior umyj, podziel na różyczki i blanszuj przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedź
Krok 2
z
4
Nakładaj do słoików wraz z czosnkiem i koperkiem, kolendrą i Ziarenkami Smaku.
Krok 3
z
4
Zalej octem wymieszanym z półtorej szklanki wody, cukrem i połową łyżeczki soli.
Krok 4
z
4
Dokładnie pozakręcaj słoiki i odstaw na pewien czas, by smaki się przegryzły.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0