Piklowany kalafior z koperkiem
195min
Łatwy
1
Kalafior
3 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Ziarna kolendry
0.5 szklanka
Ocet winny
1 szczypta
Sól
0.5 łyżeczka
Cukier
3 płaskich łyżek
Koperek posiekany
1 łyżeczka
.
Wartości odżywcze
Białko
0.56 g
Węglowodany
2.31 g
Tłuszcze
0.25 g
Wartość energetyczna
15.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
195 min
Krok 1
7 min
Kalafior umyj, podziel na różyczki i blanszuj przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedź
Krok 2
5 min
Nakładaj do słoików wraz z czosnkiem i koperkiem, kolendrą i Ziarenkami Smaku.
Krok 3
3 min
Zalej octem wymieszanym z półtorej szklanki wody, cukrem i połową łyżeczki soli.
Krok 4
180 min
Dokładnie pozakręcaj słoiki i odstaw na pewien czas, by smaki się przegryzły.
Piklowany kalafior z koperkiem to smakowita mieszanka kalafioru z czosnkiem, koperkiem i kolendrą. Idealnie sprawdzi się szczególnie dla osób, które cenią sobie zdrową kuchnię, ale nie mają czasu na długie gotowanie. Wystarczy, że otworzysz słoik z piklowanym kalafiorem i każdy obiad nabierze wyjątkowego smaku i charakteru. Piklowany kalafior z koperkiem, oprócz urozmaicania posiłku jest również źródłem wielu wartości odżywczych, wpływających pozytywnie na nasze zdrowie. Zawiera duże ilości składników mineralnych, takich jak: magnez, potas czy kwas foliowy. Sprawdź nasze sprawdzone sposoby na piklowanego kalafiora z koperkiem!
Komentarze 0