Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Idealne do filiżanki gorącego Barszczu czerwonego WINIARY - drożdżowe pierogi pieczone ze szpinakiem i fetą. Delikatny farsz doprawiamy czosnkiem i Przyprawą ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY, a pierogi z ciasta drożdżowego lepimy tak samo, jak zwykłe pierogi, tylko przed pieczeniem smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pierogi można posypać z wierzchu solą morską z kminkiem lub ziarnami sezamu. Pieczone pierogi najlepsze są świeże, ale można przechować je w chłodnym miejscu, zawinięte w lnianą ściereczkę i odgrzać następnego dnia w piekarniku lub opiekaczu.
Przygotowanie
72 min
Krok 1
8 min
Szpinak rozmroź i podsmaż na maśle do odparowania płynu, ostudź.
Komentarze 0