Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szpinak rozmroź i podsmaż na maśle do odparowania płynu, ostudź.
Dodaj ser feta, przyprawę ZIARENKA SMAKU ziołowe, drobno pokrojony czosnek. Dopraw pieprzem.
Mąkę przesiej do miski.
Drożdże wkrusz do kubeczka i utrzyj z cukrem, 3 łyżkami mleka i odrobiną mąki, pozostaw do wyrośnięcia.
Do mąki dodaj wyrośnięte drożdże, jajka, szczyptę soli, pozostałe mleko i olej. Pozostaw do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto rozwałkuj i wykrawaj szklanką krążki. Nakładaj porcje farszu, zlepiaj pierogi i układaj na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Posmaruj pierogi jajkiem.
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wstaw pierogi i piecz 10 minut.
Podawaj z filiżanką Barszczu czerwonego WINIARY.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0