Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Makaron penne z brokułami i pieczarkami
Dodaj do CookBook

Makaron penne z brokułami i pieczarkami

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
WINIARY Bulion warzywny
1  opakowanie
Makaron Wstążki
2 
Pierś Z Kurczaka
1 
Brokuł
300  g
Pieczarki
3  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Ser parmezan o niskiej zawartości sodu
trochę
Pietruszka
0  Szklanka
Białe wino
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
76.6 g
Wartość energetyczna
566.9 kcal
Tłuszcze
14 g
Białko
39.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szybki obiad musi satysfakcjonować nie tylko krótkim czasem wykonania, ale także wyśmienitym smakiem. Dlatego najlepszym pomysłem na tego typu danie jest połączenia warzyw, drobiu i oczywiście makaronu! Dobry, ugotowany al dente makaron nie potrzebuje wiele – wystarczy kilka prostych składników. Zobacz, jak wyczarować penne z brokułami i pieczarkami z dodatkiem Bulionu warzywnego WINIARY!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Filet z kurczaka kroimy w małą kostkę i podsmażamy chwilę na rozgrzanej oliwie, następnie wlewamy białe wino i odparowujemy.
  • Krok 2

    10 min
    Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki, pieczarki płuczemy, a natępnie kroimy w ćwiartki i smażymy razem z kurczakiem.
  • Krok 3

    0 min
    Dodajemy Bulion, podlewamy gorącą wodą i dusimy do momentu aż składniki nie będę surowe (nie mogą się też rozgotować). W miarę potrzeby dodajemy przegotowaną wodę.
  • Krok 4

    2 min
    W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu i siekamy umytą natkę pietruszki.
  • Krok 5

    3 min
    Ugotowany makaron nakładamy na talerze i polewamy sosem. Każdą porcję oprószamy parmezanem, natką pietruszki i skrapiamy oliwą z oliwek. Sól i pieprz dodajemy według uznania.
Makaron penne z brokułami i pieczarkami

Krok 1 z 5

Filet z kurczaka kroimy w małą kostkę i podsmażamy chwilę na rozgrzanej oliwie, następnie wlewamy białe wino i odparowujemy.

Makaron penne z brokułami i pieczarkami

Krok 2 z 5

Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki, pieczarki płuczemy, a natępnie kroimy w ćwiartki i smażymy razem z kurczakiem.

Makaron penne z brokułami i pieczarkami

Krok 3 z 5

Dodajemy Bulion, podlewamy gorącą wodą i dusimy do momentu aż składniki nie będę surowe (nie mogą się też rozgotować). W miarę potrzeby dodajemy przegotowaną wodę.

Makaron penne z brokułami i pieczarkami

Krok 4 z 5

W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu i siekamy umytą natkę pietruszki.

Makaron penne z brokułami i pieczarkami

Krok 5 z 5

Ugotowany makaron nakładamy na talerze i polewamy sosem. Każdą porcję oprószamy parmezanem, natką pietruszki i skrapiamy oliwą z oliwek. Sól i pieprz dodajemy według uznania.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Makaron
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Makaron z ricottą, szpinakiem i czosnkiem

    Makaron z ricottą, szpinakiem i czosnkiem

    18 min Łatwy
  • Makaron z pesto z pietruszki

    Makaron z pesto z pietruszki

    20 min Łatwy
  • Domowy makaron do rosołu

    Domowy makaron do rosołu

    37 min Średni
  • Zupa kalafiorowa na rosole z makaronem

    Zupa kalafiorowa na rosole z makaronem

    1 godz 28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu