Penne z brokułami i pieczarkami
55min
Łatwy
1 kostka
1 opakowanie
Makaron Wstążki
2
Pierś Z Kurczaka
1
Brokuł
300 g
Pieczarki
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Ser parmezan o niskiej zawartości sodu
1 trochę
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Filet z kurczaka kroimy w małą kostkę i podsmażamy chwilę na rozgrzanej oliwie, następnie wlewamy białe wino i odparowujemy.
Krok 2
10 min
Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki, pieczarki płuczemy, a natępnie kroimy w ćwiartki i smażymy razem z kurczakiem.
Krok 3
0 min
Dodajemy Bulion, podlewamy gorącą wodą i dusimy do momentu aż składniki nie będę surowe (nie mogą się też rozgotować). W miarę potrzeby dodajemy przegotowaną wodę.
Krok 4
2 min
W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu i siekamy umytą natkę pietruszki.
Krok 5
3 min
Ugotowany makaron nakładamy na talerze i polewamy sosem. Każdą porcję oprószamy parmezanem, natką pietruszki i skrapiamy oliwą z oliwek. Sól i pieprz dodajemy według uznania.
Szybki obiad musi satysfakcjonować nie tylko krótkim czasem wykonania, ale także wyśmienitym smakiem. Dlatego najlepszym pomysłem na tego typu danie jest połączenia warzyw, drobiu i oczywiście makaronu! Dobry, ugotowany al dente makaron nie potrzebuje wiele – wystarczy kilka prostych składników. Zobacz, jak wyczarować penne z brokułami i pieczarkami z dodatkiem Bulionu warzywnego WINIARY!
Komentarze 0