Pascha wielkanocna
122min
Łatwy
1 opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
4 łyżek
1 kg
Ser mielony na sernik
6
Żółtko
400 g
Cukier puder
150 g
Masło
0.5 szklanka
Śmietana 30%
300 g
Bakalie (kandyzowane owoce, orzechy, płatki migdałowe, rodzynki)
1 trochę
Mandarynki
1 trochę
Winogrona
1 trochę
Brzoskwinie
.
Wartości odżywcze
Białko
9.96 g
Węglowodany
32.15 g
Tłuszcze
16.62 g
Wartość energetyczna
316.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
122 min
Krok 1
15 min
Żelatynę WINIARY rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, następnie ostudź.
Krok 2
10 min
Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj Cukier wanilinowy WINIARY, cukier puder i żółtka.
Krok 3
5 min
Utrzyj na gładką masę i stopniowo dodawaj ser, śmietanę, bakalie i Żelatynę.
Krok 4
2 min
Przelej do wysmarowanej masłem tortownicy lub użyj sita wyłożonego folią spożywczą.
Krok 5
90 min
Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Wierzch paschy udekoruj owocami.
W czasie Wielkanocy na naszych stołach pojawia się wiele smacznych deserów. Jednym z nich może być sernik nazywany paschą wielkanocną. To idealne połączenie twarogu, słodkiej śmietany i owoców. Bakalie dodane do naszego deseru świetnie łączą się ze świeżymi owocami, które wprowadzają na talerze aurę wiosny. Sprawdź przepis na paschę wielkanocną, która miło zaskoczy gości swym smakiem.
Komentarze 0