Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pascha wielkanocna

Pascha wielkanocna

(1)
2 godz 2 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
4  łyżek
Żelatyna WINIARY
1  kg
Ser mielony na sernik
6 
Żółtko
400  g
Cukier puder
150  g
Masło
0.5  szklanka
Śmietana 30%
300  g
Bakalie (kandyzowane owoce, orzechy, płatki migdałowe, rodzynki)
trochę
Mandarynki
trochę
Winogrona
trochę
Brzoskwinie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.96 g
Węglowodany
32.15 g
Tłuszcze
16.62 g
Wartość energetyczna
316.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W czasie Wielkanocy na naszych stołach pojawia się wiele smacznych deserów. Jednym z nich może być sernik nazywany paschą wielkanocną. To idealne połączenie twarogu, słodkiej śmietany i owoców. Bakalie dodane do naszego deseru świetnie łączą się ze świeżymi owocami, które wprowadzają na talerze aurę wiosny. Sprawdź przepis na paschę wielkanocną, która miło zaskoczy gości swym smakiem.

Przygotowanie

122 min
  • Krok 1

    15 min
    Żelatynę WINIARY rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, następnie ostudź.
  • Krok 2

    10 min
    Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj Cukier wanilinowy WINIARY, cukier puder i żółtka.
  • Krok 3

    5 min
    Utrzyj na gładką masę i stopniowo dodawaj ser, śmietanę, bakalie i Żelatynę.
  • Krok 4

    2 min
    Przelej do wysmarowanej masłem tortownicy lub użyj sita wyłożonego folią spożywczą.
  • Krok 5

    90 min
    Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Wierzch paschy udekoruj owocami.
Pascha wielkanocna

Krok 1 z 5

Żelatynę WINIARY rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, następnie ostudź.

Pascha wielkanocna

Krok 2 z 5

Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj Cukier wanilinowy WINIARY, cukier puder i żółtka.

Pascha wielkanocna

Krok 3 z 5

Utrzyj na gładką masę i stopniowo dodawaj ser, śmietanę, bakalie i Żelatynę.

Pascha wielkanocna

Krok 4 z 5

Przelej do wysmarowanej masłem tortownicy lub użyj sita wyłożonego folią spożywczą.

Pascha wielkanocna

Krok 5 z 5

Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Wierzch paschy udekoruj owocami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Śmietana
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    1 godz 30 min Łatwy
  • Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

    Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

    13 godz 55 min Średni
  • Ciasto cytrynowe

    Ciasto cytrynowe

    2 godz Łatwy
  • Sernik jagodowy bez pieczenia

    Sernik jagodowy bez pieczenia

    11 godz 42 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu