Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pascha wielkanocna

0
122 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
4 łyżek
Żelatyna WINIARY
1 kg
Ser mielony na sernik
6 
Żółtko
400 g
Cukier puder
150 g
Masło
0.5 szklanka
Śmietana 30%
300 g
Bakalie (kandyzowane owoce, orzechy, płatki migdałowe, rodzynki)
1 trochę
Mandarynki
1 trochę
Winogrona
1 trochę
Brzoskwinie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
9.96 g
Węglowodany
32.15 g
Tłuszcze
16.62 g
Wartość energetyczna
316.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

122 min
Krok 1
15 min
Żelatynę WINIARY rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, następnie ostudź.
Krok 2
10 min
Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj Cukier wanilinowy WINIARY, cukier puder i żółtka.
Krok 3
5 min
Utrzyj na gładką masę i stopniowo dodawaj ser, śmietanę, bakalie i Żelatynę.
Krok 4
2 min
Przelej do wysmarowanej masłem tortownicy lub użyj sita wyłożonego folią spożywczą.
Krok 5
90 min
Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Wierzch paschy udekoruj owocami.
Pascha wielkanocna

Krok 1 z 5

Żelatynę WINIARY rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, następnie ostudź.

Pascha wielkanocna

Krok 2 z 5

Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj Cukier wanilinowy WINIARY, cukier puder i żółtka.

Pascha wielkanocna

Krok 3 z 5

Utrzyj na gładką masę i stopniowo dodawaj ser, śmietanę, bakalie i Żelatynę.

Pascha wielkanocna

Krok 4 z 5

Przelej do wysmarowanej masłem tortownicy lub użyj sita wyłożonego folią spożywczą.

Pascha wielkanocna

Krok 5 z 5

Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Wierzch paschy udekoruj owocami.

W czasie Wielkanocy na naszych stołach pojawia się wiele smacznych deserów. Jednym z nich może być sernik nazywany paschą wielkanocną. To idealne połączenie twarogu, słodkiej śmietany i owoców. Bakalie dodane do naszego deseru świetnie łączą się ze świeżymi owocami, które wprowadzają na talerze aurę wiosny. Sprawdź przepis na paschę wielkanocną, która miło zaskoczy gości swym smakiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika