Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pascha wielkanocna

(1)
2 godz 2 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
4  łyżek
1  kg
Ser mielony na sernik
6 
Żółtko
400  g
Cukier puder
150  g
Masło
0.5  szklanka
Śmietana 30%
300  g
Bakalie (kandyzowane owoce, orzechy, płatki migdałowe, rodzynki)
trochę
Mandarynki
trochę
Winogrona
trochę
Brzoskwinie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.96 g
Węglowodany
32.15 g
Tłuszcze
16.62 g
Wartość energetyczna
316.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W czasie Wielkanocy na naszych stołach pojawia się wiele smacznych deserów. Jednym z nich może być sernik nazywany paschą wielkanocną. To idealne połączenie twarogu, słodkiej śmietany i owoców. Bakalie dodane do naszego deseru świetnie łączą się ze świeżymi owocami, które wprowadzają na talerze aurę wiosny. Sprawdź przepis na paschę wielkanocną, która miło zaskoczy gości swym smakiem.
Gotujmy

Przygotowanie

122 min
Krok 1
15 min
Żelatynę WINIARY rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, następnie ostudź.
Krok 2
10 min
Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj Cukier wanilinowy WINIARY, cukier puder i żółtka.
Krok 3
5 min
Utrzyj na gładką masę i stopniowo dodawaj ser, śmietanę, bakalie i Żelatynę.
Krok 4
2 min
Przelej do wysmarowanej masłem tortownicy lub użyj sita wyłożonego folią spożywczą.
Krok 5
90 min
Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Wierzch paschy udekoruj owocami.
Pascha wielkanocna

Krok 1 z 5

Żelatynę WINIARY rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, następnie ostudź.

Pascha wielkanocna

Krok 2 z 5

Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj Cukier wanilinowy WINIARY, cukier puder i żółtka.

Pascha wielkanocna

Krok 3 z 5

Utrzyj na gładką masę i stopniowo dodawaj ser, śmietanę, bakalie i Żelatynę.

Pascha wielkanocna

Krok 4 z 5

Przelej do wysmarowanej masłem tortownicy lub użyj sita wyłożonego folią spożywczą.

Pascha wielkanocna

Krok 5 z 5

Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Wierzch paschy udekoruj owocami.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika