Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z podanych składników zagnieć ciasto, podziel je na 3 części, rozwałkuj na wielkość blachy.
Piecz każdy placek oddzielnie w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 12-15 minut.
Budyń rozpuść w 100 ml mleka.
Resztę mleka zagotuj z masłem, dodaj rozprowadzony budyń. Gotuj 30 sekund cały czas mieszając. Gorącym kremem przełóż ciasta.
Orzechy posiekaj, zalej wrzącą wodą na 15 minut, odsącz.
Masło, miód i cukier rozpuść, dodaj orzechy i smaż razem na wolnym ogniu około 5-10 minut.
Gorącą masę rozsmaruj na cieście.
Ciasto podawaj schłodzone, najlepiej drugi dzień po przygotowaniu.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 1