Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Mini-pie z białą kiełbasą

Mini-pie z białą kiełbasą

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Gotowe kruche ciasto
500  g
Kiełbasa biała
1  pęczek
Natka pietruszki
trochę
Sól
25  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżka
Musztarda
1 
Cebula
100  g
Boczek
150  g
Szpinak świeży
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
17.03 g
Węglowodany
40.76 g
Tłuszcze
30.24 g
Wartość energetyczna
504.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    5 min
    Małe foremki do ciasta typu pie wysmaruj dokładnie masłem. Gotowe ciasto podziel na trzy części.
  • Krok 2

    5 min
    Dwie części rozwałkuj na grubość około 1 cm. Rozwałkowanym ciastem wyłóż foremki, a następnie umieść je w lodówce, by ciasto dobrze się schłodziło. Możesz je też zamrozić.
  • Krok 3

    5 min
    Białą kiełbasę wyjmij ze skórki i przełóż do miski. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, musztardę oraz majonez i wymieszaj.
  • Krok 4

    5 min
    Cebule posiekaj w drobną kostkę, a boczek – w wąskie paski. Podsmażaj na patelni, aż całość się przyrumieni.
  • Krok 5

    10 min
    Szpinak umyj i osusz, a następnie drobno posiekaj. Dodaj do boczku z cebulą i duś, aż zmięknie. Przestudź i dodaj do mięsa. Dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj.
  • Krok 6

    2 min
    Tak przygotowany farsz nakładaj na ciasto w foremkach.
  • Krok 7

    3 min
    Nakrywaj cienko rozwałkowanymi płatami ciasta i dokładnie sklejaj wzdłuż brzegów. Na wierzchu każdego pie zrób małe nacięcie nożem.
  • Krok 8

    30 min
    Piecz ok 30 min w temp 180°C. Podawaj z Majonezem Dekoracyjnym Winiary, na ciepło lub na zimno.
  • Krok 9

    0 min
    Tip: Jako nadzienie do ciasta typu pie możesz też wykorzystać np. konfiturę z czerwonej cebuli, ser żółty lub pleśniowy. Pie możesz przygotować w różnych wersjach, w zależności od dostępności produktów.
Mini-pie z białą kiełbasą

Krok 1 z 9

Małe foremki do ciasta typu pie wysmaruj dokładnie masłem. Gotowe ciasto podziel na trzy części.

Mini-pie z białą kiełbasą

Krok 2 z 9

Dwie części rozwałkuj na grubość około 1 cm. Rozwałkowanym ciastem wyłóż foremki, a następnie umieść je w lodówce, by ciasto dobrze się schłodziło. Możesz je też zamrozić.

Mini-pie z białą kiełbasą

Krok 3 z 9

Białą kiełbasę wyjmij ze skórki i przełóż do miski. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, musztardę oraz majonez i wymieszaj.

Mini-pie z białą kiełbasą

Krok 4 z 9

Cebule posiekaj w drobną kostkę, a boczek – w wąskie paski. Podsmażaj na patelni, aż całość się przyrumieni.

Mini-pie z białą kiełbasą

Krok 5 z 9

Szpinak umyj i osusz, a następnie drobno posiekaj. Dodaj do boczku z cebulą i duś, aż zmięknie. Przestudź i dodaj do mięsa. Dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj.

Mini-pie z białą kiełbasą

Krok 6 z 9

Tak przygotowany farsz nakładaj na ciasto w foremkach.

Mini-pie z białą kiełbasą

Krok 7 z 9

Nakrywaj cienko rozwałkowanymi płatami ciasta i dokładnie sklejaj wzdłuż brzegów. Na wierzchu każdego pie zrób małe nacięcie nożem.

Mini-pie z białą kiełbasą

Krok 8 z 9

Piecz ok 30 min w temp 180°C. Podawaj z Majonezem Dekoracyjnym Winiary, na ciepło lub na zimno.

Mini-pie z białą kiełbasą

Krok 9 z 9

Tip: Jako nadzienie do ciasta typu pie możesz też wykorzystać np. konfiturę z czerwonej cebuli, ser żółty lub pleśniowy. Pie możesz przygotować w różnych wersjach, w zależności od dostępności produktów.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
S Sylwia

Cy biała kiełbasę podsmażamy czy zutowa do foremek?

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Entrant
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta z budyniowym kremem waniliowym i śliwkami

    Tarta z budyniowym kremem waniliowym i śliwkami

    1 godz 30 min Łatwy
  • Zielone pierogi ze szpinakiem

    Zielone pierogi ze szpinakiem

    1 godz 40 min Łatwy
  • Chinkali – oryginalne pierogi gruzińskie

    Chinkali – oryginalne pierogi gruzińskie

    40 min Łatwy
  • Pieczeń z białej kiełbasy z jajkiem w cieście

    Pieczeń z białej kiełbasy z jajkiem w cieście

    1 godz 32 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu