Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym

0
39 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Pieczarki
3 łyżeczek
Olej
300 g
Makaron Penne
200 g
Ser pleśniowy
1 łyżeczka
Tymianek
1 trochę
Pieprz biały

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
20.47 g
Białko
24.13 g
Wartość energetyczna
494.13 kcal
Węglowodany
59.17 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

39 min
Krok 1
10 min
Umyj pieczarki, pokrój je na ćwiartki i usmaż je patelni.
Krok 2
2 min
Kostkę rosołową rozpuść w 0,5 litra wrzątku.
Krok 3
10 min
W międzyczasie ugotuj makaron.
Krok 4
5 min
Do usmażonych pieczarek wlej rosół, a następnie dodaj rozdrobniony ser.
Krok 5
5 min
Przypraw tymiankiem i białym pieprzem, gotuj jeszcze przez chwilę.
Krok 6
5 min
Do tak przygotowanego sosu na koniec dodaj makaron, wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 7
2 min
Danie możesz podać posypane startym żółtym serem i udekorowane gałązką bazylii.
Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym

Krok 1 z 7

Umyj pieczarki, pokrój je na ćwiartki i usmaż je patelni.

Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym

Krok 2 z 7

Kostkę rosołową rozpuść w 0,5 litra wrzątku.

Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym

Krok 3 z 7

W międzyczasie ugotuj makaron.

Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym

Krok 4 z 7

Do usmażonych pieczarek wlej rosół, a następnie dodaj rozdrobniony ser.

Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym

Krok 5 z 7

Przypraw tymiankiem i białym pieprzem, gotuj jeszcze przez chwilę.

Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym

Krok 6 z 7

Do tak przygotowanego sosu na koniec dodaj makaron, wszystko dokładnie wymieszaj.

Makaron z pieczarkami i serem pleśniowym

Krok 7 z 7

Danie możesz podać posypane startym żółtym serem i udekorowane gałązką bazylii.

Pasta to przysmak rodem z Italii. Kształt, kolor, twardość – wszystko to wyznaczniki, które mają duży wpływ na charakter naszych makaronowych dań. Dziś polecamy włoski przepis na makaron z pieczarkami. Prócz obowiązkowej bazy w postaci pasty i pinczerek w naszym włoskim daniu muszą się znaleźć podkreślający smak tymianek i rozpływający się pod wpływem temperatury aromatyczny ser pleśniowy lub parmezan. Czy takie połącznie nie brzmi pysznie?
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika