Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Likier śmietankowy to propozycja na słodki i ciekawy alkohol, który zaserwujesz swoim gościom. Likier możesz również wykorzystać do domowych wypieków – śmietankowy aromat pięknie podkreśli fakturę biszkopta i smak delikatnych kremów. Sprawdź, jak połączyć spirytus ze śmietaną krówką, cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY i otrzymać aromatyczny likier.
Przygotowanie
90 min
Krok 1
3 min
Cukier oraz cukier wanilinowy wsypać do garnka.
Krok 2
2 min
Wlać śmietanę i podgrzewać do momentu, aż cukry się rozpuszczą (nie gotować).
Krok 3
20 min
Masę śmietankową ostudzić.
Krok 4
5 min
Poźniej dodać spirytus i dokładnie wymieszać.
Krok 5
60 min
Dobrze schłodzić.
Krok 1
z
5
Cukier oraz cukier wanilinowy wsypać do garnka.
Krok 2
z
5
Wlać śmietanę i podgrzewać do momentu, aż cukry się rozpuszczą (nie gotować).
Krok 3
z
5
Masę śmietankową ostudzić.
Krok 4
z
5
Poźniej dodać spirytus i dokładnie wymieszać.
Krok 5
z
5
Dobrze schłodzić.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0