Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule obrać, pokroić w piórka.Papryczkę chilli drobno posiekać, usuwają wcześniej pesteczki.
Na dnie dużego garnka rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę wraz z papryczką.
Kiedy lekko się zrumieni dodać cukier. Skarmelizować.
W międzyczasie obrać ziemniaki, marchewki i pietruszki.
Ziemniaki pokroić w kostkę.
Marchewki i pietruszki w plasterki i dłuższe kawałki.
Ziemniaki wrzucić do garnka z cebulą. Całość wymieszać, chwilę podsmażyć, a następnie zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15-20 minut. Pozostałe warzywa przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, delikatnie skropić oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego to temperatury 180 stopni i piec do zrumienia, przez ok. 10 minut.
Kiedy ziemniaki w garnku będą miękkie, dodać połowę upieczonych warzyw, opakowanie Zupy Pieczarkowej Jak u Mamy WINIARY i estragon. Wymieszać i zmiksować na gładki krem.
W trakcie miksowania dodać śmietanę.
Zupę doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Podawać z chipsami z marchewki i pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0