Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karmazyn pieczony

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Karmazyn mrożony
1 
Cytryna
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 łyżeczka
Przyprawa węgierska
2 łyżek
Masło roślinne
20 dag
Słonina świeża
1 pęczek
Włoszczyzna
1 
Cebula

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
470.33 kcal
Tłuszcze
37.32 g
Węglowodany
7.8 g
Białko
29.12 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
20 min
Karmazyna rozmrozić, umyć, wyjąć ości, tak by ryba pozostała w całości.Skropić obficie sokiem z cytryny.Posolić, posypać pieprzem i przyprawa węgierską.
Krok 2
15 min
Naczynie żaroodporne wyłożyć plasterkami słoniny, ułożyć równą warstwę uszatkowanych jarzyn, na nich rybę, do której włożyć 3 surowe ziemniaki, spiąć rozcięcie wykałaczkami.Na wierzchu w poprzek ułożyć paseczki słoniny, rozłożyć kawałeczki masła.
Krok 3
30 min
Wstawić naczynie do dobrze nagrzanego piekarnika.Piec 25-30 minut.Ładnie zrumienioną rybę podawać posypaną obficie posiekaną zieleniną.
Karmazyn pieczony

Krok 1 z 3

Karmazyna rozmrozić, umyć, wyjąć ości, tak by ryba pozostała w całości.Skropić obficie sokiem z cytryny.Posolić, posypać pieprzem i przyprawa węgierską.

Karmazyn pieczony

Krok 2 z 3

Naczynie żaroodporne wyłożyć plasterkami słoniny, ułożyć równą warstwę uszatkowanych jarzyn, na nich rybę, do której włożyć 3 surowe ziemniaki, spiąć rozcięcie wykałaczkami.Na wierzchu w poprzek ułożyć paseczki słoniny, rozłożyć kawałeczki masła.

Karmazyn pieczony

Krok 3 z 3

Wstawić naczynie do dobrze nagrzanego piekarnika.Piec 25-30 minut.Ładnie zrumienioną rybę podawać posypaną obficie posiekaną zieleniną.

Karmazyn pieczony to doskonała ryba na obiad. Czerwone mięso naszego przysmaku fantastycznie komponuje się wizualnie z różnego rodzaju surówkami, co sprawia, że to danie będzie częstym gościem na Waszych stołach. Do tego wybornie smakuje! Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika