Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Karmazyn pieczony
Dodaj do CookBook

Karmazyn pieczony

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest 554477
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Karmazyn mrożony
1 
Cytryna
trochę
Sól
trochę
Pieprz
1  łyżeczka
Przyprawa węgierska
2  łyżek
Masło roślinne
20  dag
Słonina świeża
1  pęczek
Włoszczyzna
1 
Cebula
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.8 g
Wartość energetyczna
470.3 kcal
Tłuszcze
37.3 g
Białko
29.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Karmazyn pieczony to doskonała ryba na obiad. Mięso naszego przysmaku fantastycznie komponuje się z różnego rodzaju surówkami, co sprawia, że to danie będzie częstym gościem na Waszych stołach. Do tego wybornie smakuje! Smacznego!

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    20 min
    Karmazyna rozmrozić, umyć, wyjąć ości, tak by ryba pozostała w całości.Skropić obficie sokiem z cytryny.Posolić, posypać pieprzem i przyprawa węgierską.
  • Krok 2

    15 min
    Naczynie żaroodporne wyłożyć plasterkami słoniny, ułożyć równą warstwę uszatkowanych jarzyn, na nich rybę, do której włożyć 3 surowe ziemniaki, spiąć rozcięcie wykałaczkami.Na wierzchu w poprzek ułożyć paseczki słoniny, rozłożyć kawałeczki masła.
  • Krok 3

    30 min
    Wstawić naczynie do dobrze nagrzanego piekarnika.Piec 25-30 minut.Ładnie zrumienioną rybę podawać posypaną obficie posiekaną zieleniną.
Karmazyn pieczony

Krok 1 z 3

Karmazyna rozmrozić, umyć, wyjąć ości, tak by ryba pozostała w całości.Skropić obficie sokiem z cytryny.Posolić, posypać pieprzem i przyprawa węgierską.

Karmazyn pieczony

Krok 2 z 3

Naczynie żaroodporne wyłożyć plasterkami słoniny, ułożyć równą warstwę uszatkowanych jarzyn, na nich rybę, do której włożyć 3 surowe ziemniaki, spiąć rozcięcie wykałaczkami.Na wierzchu w poprzek ułożyć paseczki słoniny, rozłożyć kawałeczki masła.

Karmazyn pieczony

Krok 3 z 3

Wstawić naczynie do dobrze nagrzanego piekarnika.Piec 25-30 minut.Ładnie zrumienioną rybę podawać posypaną obficie posiekaną zieleniną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

lilka

Bardzo dobry przepis, tylko zamiast słoniny dałam boczek, żeby było mniej tłuste
Anonim (niezweryfikowany) 04/22/2021-11:26 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu