Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karmazyn pieczony

0
65min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Karmazyn mrożony
1 
Cytryna
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 łyżeczka
Przyprawa węgierska
2 łyżek
Masło roślinne
20 dag
Słonina świeża
1 pęczek
Włoszczyzna
1 
Cebula

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
29.12 g
Węglowodany
7.8 g
Tłuszcze
37.32 g
Wartość energetyczna
470.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
20 min
Karmazyna rozmrozić, umyć, wyjąć ości, tak by ryba pozostała w całości.Skropić obficie sokiem z cytryny.Posolić, posypać pieprzem i przyprawa węgierską.
Krok 2
15 min
Naczynie żaroodporne wyłożyć plasterkami słoniny, ułożyć równą warstwę uszatkowanych jarzyn, na nich rybę, do której włożyć 3 surowe ziemniaki, spiąć rozcięcie wykałaczkami.Na wierzchu w poprzek ułożyć paseczki słoniny, rozłożyć kawałeczki masła.
Krok 3
30 min
Wstawić naczynie do dobrze nagrzanego piekarnika.Piec 25-30 minut.Ładnie zrumienioną rybę podawać posypaną obficie posiekaną zieleniną.
Karmazyn pieczony

Krok 1 z 3

Karmazyna rozmrozić, umyć, wyjąć ości, tak by ryba pozostała w całości.Skropić obficie sokiem z cytryny.Posolić, posypać pieprzem i przyprawa węgierską.

Karmazyn pieczony

Krok 2 z 3

Naczynie żaroodporne wyłożyć plasterkami słoniny, ułożyć równą warstwę uszatkowanych jarzyn, na nich rybę, do której włożyć 3 surowe ziemniaki, spiąć rozcięcie wykałaczkami.Na wierzchu w poprzek ułożyć paseczki słoniny, rozłożyć kawałeczki masła.

Karmazyn pieczony

Krok 3 z 3

Wstawić naczynie do dobrze nagrzanego piekarnika.Piec 25-30 minut.Ładnie zrumienioną rybę podawać posypaną obficie posiekaną zieleniną.

Karmazyn pieczony to doskonała ryba na obiad. Czerwone mięso naszego przysmaku fantastycznie komponuje się wizualnie z różnego rodzaju surówkami, co sprawia, że to danie będzie częstym gościem na Waszych stołach. Do tego wybornie smakuje! Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

25 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
25 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie nie jest właściwie zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

A balanced menu provides a wealth of products from various food groups and key nutrients.

MyMenu IQ ™ generates a nutritional score based on the energy value and nutrients in the menu and their contribution to achieving nutritional recommendations based on a 2,000 kcal daily diet for the average adult.

MyMenu IQ ™ will help you create a balanced menu on a scale from 0 to 100, with particular emphasis on the main meal.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
29.1g / 24%
Węglowodany
7.8g / 6%
Tłuszcze
37.3g / 70%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika