Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kapuśniak na boczku

Kapuśniak na boczku

(0)
53min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
30  dag
Kapusta biała
1 
Marchewka
2 
Cebula
1 
Korzeń pietruszki
5 
Ziemniaki
30  dag
Boczek wędzony
1  łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  ząbek
Czosnek
1  łyżka
Ocet
0.5  pęczek
Koperek
4  kulek
Ziele angielskie całe
2 
Liść laurowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.06 g
Węglowodany
15.63 g
Tłuszcze
24.17 g
Wartość energetyczna
311.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kapuśniak na boczku to jedna z tych zup, które są najbardziej zasłużone dla polskiej kuchni. W każdym domu znajdzie swoich miłośników. Z pomocą kostki mięsnej WINIARY, która idealnie nadaje się jako dodatek do zup, odkryjemy w kapuśniaku jeszcze więcej, nieznanych dotąd smakowych doznań. Na koniec dodajmy ocet i zmiażdżony czosnek, a nasza zupa urzeknie wszystkich domowników.

Przygotowanie

53 min
  • Krok 1

    5 min
    Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub słupki.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę obrać, pokroić w półpiórka.
  • Krok 3

    8 min
    Zagotować ok.1,5 litra wody. Dodać pokrojone warzywa, kostkę mięsną, liść laurowy, ang. ziele. Kapustę drobno posiekać.
  • Krok 4

    15 min
    Dodać do zupy i gotować razem całość.
  • Krok 5

    5 min
    Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostkę i dołożyć do zupy.
  • Krok 6

    10 min
    Boczek pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć, obsypać mąką i po lekkim zarumienieniu się mąki, dodać do zupy. Całość zagotować.
  • Krok 7

    5 min
    Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ocet, zmiażdżony czosnek i posiekany koperek.
Kapuśniak na boczku

Krok 1 z 7

Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub słupki.

Kapuśniak na boczku

Krok 2 z 7

Cebulę obrać, pokroić w półpiórka.

Kapuśniak na boczku

Krok 3 z 7

Zagotować ok.1,5 litra wody. Dodać pokrojone warzywa, kostkę mięsną, liść laurowy, ang. ziele. Kapustę drobno posiekać.

Kapuśniak na boczku

Krok 4 z 7

Dodać do zupy i gotować razem całość.

Kapuśniak na boczku

Krok 5 z 7

Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostkę i dołożyć do zupy.

Kapuśniak na boczku

Krok 6 z 7

Boczek pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć, obsypać mąką i po lekkim zarumienieniu się mąki, dodać do zupy. Całość zagotować.

Kapuśniak na boczku

Krok 7 z 7

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ocet, zmiażdżony czosnek i posiekany koperek.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Przystawka
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Czorba - Zupa bułgarska

    Czorba - Zupa bułgarska

    1 godz 12 min Łatwy
  • Zupa koperkowa z makaronem

    Zupa koperkowa z makaronem

    35 min Łatwy
  • Żurek śląski - przepis, który Cię zachwyci

    Żurek śląski - przepis, który Cię zachwyci

    1 godz 53 min Średni
  • Krupnik z papryką i porem

    Krupnik z papryką i porem

    1 godz 14 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu