Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kapuśniak na boczku
Dodaj do CookBook

Kapuśniak na boczku

(0)
53 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest 1000smakow
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
30  dag
Kapusta biała
1 
Marchewka
2 
Cebula
1 
Korzeń pietruszki
5 
Ziemniaki
30  dag
Boczek wędzony
1  łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  ząbek
Czosnek
1  łyżka
Ocet
0.5  pęczek
Koperek
4  kulek
Ziele angielskie całe
2 
Liść laurowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.6 g
Wartość energetyczna
311.7 kcal
Tłuszcze
24.2 g
Białko
9.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kapuśniak na boczku to jedna z tych zup, które są najbardziej zasłużone dla polskiej kuchni. W każdym domu znajdzie swoich miłośników. Z pomocą kostki mięsnej WINIARY, która idealnie nadaje się jako dodatek do zup, odkryjemy w kapuśniaku jeszcze więcej, nieznanych dotąd smakowych doznań. Na koniec dodajmy ocet i zmiażdżony czosnek, a nasza zupa urzeknie wszystkich domowników.

Przygotowanie

53 min
  • Krok 1

    5 min
    Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub słupki.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę obrać, pokroić w półpiórka.
  • Krok 3

    8 min
    Zagotować ok.1,5 litra wody. Dodać pokrojone warzywa, kostkę mięsną, liść laurowy, ang. ziele. Kapustę drobno posiekać.
  • Krok 4

    15 min
    Dodać do zupy i gotować razem całość.
  • Krok 5

    5 min
    Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostkę i dołożyć do zupy.
  • Krok 6

    10 min
    Boczek pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć, obsypać mąką i po lekkim zarumienieniu się mąki, dodać do zupy. Całość zagotować.
  • Krok 7

    5 min
    Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ocet, zmiażdżony czosnek i posiekany koperek.
Kapuśniak na boczku

Krok 1 z 7

Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub słupki.

Kapuśniak na boczku

Krok 2 z 7

Cebulę obrać, pokroić w półpiórka.

Kapuśniak na boczku

Krok 3 z 7

Zagotować ok.1,5 litra wody. Dodać pokrojone warzywa, kostkę mięsną, liść laurowy, ang. ziele. Kapustę drobno posiekać.

Kapuśniak na boczku

Krok 4 z 7

Dodać do zupy i gotować razem całość.

Kapuśniak na boczku

Krok 5 z 7

Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostkę i dołożyć do zupy.

Kapuśniak na boczku

Krok 6 z 7

Boczek pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć, obsypać mąką i po lekkim zarumienieniu się mąki, dodać do zupy. Całość zagotować.

Kapuśniak na boczku

Krok 7 z 7

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ocet, zmiażdżony czosnek i posiekany koperek.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Przystawka
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i kiełbasą

    Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i kiełbasą

    39 min Łatwy
  • Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

    Kapuśniak z młodej kapusty z pomidorami

    43 min Łatwy
  • Kapuśniak na golonce z kaszą

    Kapuśniak na golonce z kaszą

    2 godz 50 min Łatwy
  • Delikatny kapuśniak na indyku z całymi pomidorami z puszki

    Delikatny kapuśniak na indyku z całymi pomidorami z puszki

    1 godz 9 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu