
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone - bez pieczenia
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Miniaturowe torciki przywodzą na myśl przeplatające się krajobrazy tajgi i tundry, a wszystko za sprawą połączenia odpowiednich składników: jagód kamczackich, serka mascarpone oraz Galaretki jagodowy smak WINIARY. Zaskocz swoich gości tym smacznym i oryginalnym deserem!
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
15 minKrok 3
15 minKrok 4
10 minKrok 5
5 minKrok 6
10 minKrok 7
15 minKrok 8
15 minKrok 9
10 minKrok 1 z 9
Żelatynę namocz w zimnej wodzie i podgrzewaj, ale w ten sposób, aby nie doprowadzić do zagotowania. Cały czas mieszając, rozpuść.
Krok 2 z 9
Do blendera dodaj serek, jagody i cukier. Razem zmiksuj na jednolitą masę dodając powoli rozpuszczoną żelatynę. Tak przygotowaną masę wyłóż do małej tortownicy i pozostaw w lodówce do stężenia.
Krok 3 z 9
Do blendera wrzuć oczyszczone jagody i cukier. Zmiksuj na jednolitą masę. W gorącej wodzie rozpuść galaretkę, dokładnie mieszając.
Krok 4 z 9
Połącz masę jagodową z galaretką i tężejącą masę nr I. Znów pozostaw do stężenia.
Krok 5 z 9
Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder.
Krok 6 z 9
W wodzie rozpuść żelatynę według schematu podanego w masie I. Następnie połącz bitą śmietanę z żelatyną, cały czas mieszając mikserem.
Krok 7 z 9
Następnie połącz bitą śmietanę z żelatyną cały czas mieszając mikserem. Masę nr III wylej na masę nr II i pozostaw w lodówce do stężenia.
Krok 8 z 9
Galaretkę rozpuść we wrzącej wodzie i pozostaw do wystygnięcia. Gdy będzie tężała, wylej ją na pozostałe masy i odstaw do lodówki.
Krok 9 z 9
Z tak powstałego ciasta, wykrawaj pierścieniami mini torciki . Podawaj schłodzone i udekorowane jagodami kamczackimi i listkami mięty.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0