Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone

0
100 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 łyżeczek
Żelatyna
3 łyżeczek
Żelatyna
1 paczka
Serek mascarpone
150 ml
Woda
4 płaskich łyżek
Cukier
3 płaskich łyżek
Jagody kamczackie
1 szklanka
Jagody kamczackie
0.5 szklanka
Cukier
200 ml
Woda
250 ml
Śmietana 36%
2 płaskich łyżek
Cukier puder
100 ml
Woda
450 ml
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
5 min
Żelatynę namocz w zimnej wodzie i podgrzewaj, ale w ten sposób, aby nie doprowadzić do zagotowania. Cały czas mieszając, rozpuść.
Krok 2
15 min
Do blendera dodaj serek, jagody i cukier. Razem zmiksuj na jednolitą masę dodając powoli rozpuszczoną żelatynę. Tak przygotowaną masę wyłóż do małej tortownicy i pozostaw w lodówce do stężenia.
Krok 3
15 min
Do blendera wrzuć oczyszczone jagody i cukier. Zmiksuj na jednolitą masę. W gorącej wodzie rozpuść galaretkę, dokładnie mieszając.
Krok 4
10 min
Połącz masę jagodową z galaretką i tężejącą masę nr I. Znów pozostaw do stężenia.
Krok 5
5 min
Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder.
Krok 6
10 min
W wodzie rozpuść żelatynę według schematu podanego w masie I. Następnie połącz bitą śmietanę z żelatyną, cały czas mieszając mikserem.
Krok 7
15 min
Następnie połącz bitą śmietanę z żelatyną cały czas mieszając mikserem. Masę nr III wylej na masę nr II i pozostaw w lodówce do stężenia.
Krok 8
15 min
Galaretkę rozpuść we wrzącej wodzie i pozostaw do wystygnięcia. Gdy będzie tężała, wylej ją na pozostałe masy i odstaw do lodówki.
Krok 9
10 min
Z tak powstałego ciasta, wykrawaj pierścieniami mini torciki . Podawaj schłodzone i udekorowane jagodami kamczackimi i listkami mięty.
Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone

Krok 1 z 9

Żelatynę namocz w zimnej wodzie i podgrzewaj, ale w ten sposób, aby nie doprowadzić do zagotowania. Cały czas mieszając, rozpuść.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone

Krok 2 z 9

Do blendera dodaj serek, jagody i cukier. Razem zmiksuj na jednolitą masę dodając powoli rozpuszczoną żelatynę. Tak przygotowaną masę wyłóż do małej tortownicy i pozostaw w lodówce do stężenia.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone

Krok 3 z 9

Do blendera wrzuć oczyszczone jagody i cukier. Zmiksuj na jednolitą masę. W gorącej wodzie rozpuść galaretkę, dokładnie mieszając.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone

Krok 4 z 9

Połącz masę jagodową z galaretką i tężejącą masę nr I. Znów pozostaw do stężenia.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone

Krok 5 z 9

Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone

Krok 6 z 9

W wodzie rozpuść żelatynę według schematu podanego w masie I. Następnie połącz bitą śmietanę z żelatyną, cały czas mieszając mikserem.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone

Krok 7 z 9

Następnie połącz bitą śmietanę z żelatyną cały czas mieszając mikserem. Masę nr III wylej na masę nr II i pozostaw w lodówce do stężenia.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone

Krok 8 z 9

Galaretkę rozpuść we wrzącej wodzie i pozostaw do wystygnięcia. Gdy będzie tężała, wylej ją na pozostałe masy i odstaw do lodówki.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone

Krok 9 z 9

Z tak powstałego ciasta, wykrawaj pierścieniami mini torciki . Podawaj schłodzone i udekorowane jagodami kamczackimi i listkami mięty.

Wypróbuj przepis na oryginalne kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone. Przepis ten został nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Olivciowe Pasje z Natury" - olivciowepasje.blogspot.com.

Miniaturowe torciki przywodzą na myśl przeplatające się krajobrazy tajgi i tundry, a wszystko za sprawą połączenia odpowiednich składników: jagód kamczackich, serka mascarpone oraz Galaretki jagodowy smak WINIARY. Zaskocz swoich gości tym smacznym i oryginalnym deserem!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika