Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone - bez pieczenia
Dodaj do CookBook

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone - bez pieczenia

(0)
1 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  łyżeczek
Żelatyna
1  opakowanie
WINIARY Galaretka o smaku jagodowym
1  opakowanie
WINIARY Galaretka o smaku jagodowym
3  łyżeczek
Żelatyna
1  opakowanie
Serek mascarpone
150  ml
Woda
4  płaskich łyżek
Cukier
300  g
Jagody kamczackie
0.5  szklanka
Cukier
200  ml
Woda
250  ml
Śmietana 36%
2  łyżek
Cukier puder
100  ml
Woda
450  ml
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
52.7 g
Wartość energetyczna
672.8 kcal
Tłuszcze
38.3 g
Białko
15.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wypróbuj przepis na oryginalne kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone. Przepis ten został nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Olivciowe Pasje z Natury" - olivciowepasje.blogspot.com.

Miniaturowe torciki przywodzą na myśl przeplatające się krajobrazy tajgi i tundry, a wszystko za sprawą połączenia odpowiednich składników: jagód kamczackich, serka mascarpone oraz Galaretki jagodowy smak WINIARY. Zaskocz swoich gości tym smacznym i oryginalnym deserem!

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    5 min
    Żelatynę namocz w zimnej wodzie i podgrzewaj, ale w ten sposób, aby nie doprowadzić do zagotowania. Cały czas mieszając, rozpuść.
  • Krok 2

    15 min
    Do blendera dodaj serek, jagody i cukier. Razem zmiksuj na jednolitą masę dodając powoli rozpuszczoną żelatynę. Tak przygotowaną masę wyłóż do małej tortownicy i pozostaw w lodówce do stężenia.
  • Krok 3

    15 min
    Do blendera wrzuć oczyszczone jagody i cukier. Zmiksuj na jednolitą masę. W gorącej wodzie rozpuść galaretkę, dokładnie mieszając.
  • Krok 4

    10 min
    Połącz masę jagodową z galaretką i tężejącą masę nr I. Znów pozostaw do stężenia.
  • Krok 5

    5 min
    Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder.
  • Krok 6

    10 min
    W wodzie rozpuść żelatynę według schematu podanego w masie I. Następnie połącz bitą śmietanę z żelatyną, cały czas mieszając mikserem.
  • Krok 7

    15 min
    Następnie połącz bitą śmietanę z żelatyną cały czas mieszając mikserem. Masę nr III wylej na masę nr II i pozostaw w lodówce do stężenia.
  • Krok 8

    15 min
    Galaretkę rozpuść we wrzącej wodzie i pozostaw do wystygnięcia. Gdy będzie tężała, wylej ją na pozostałe masy i odstaw do lodówki.
  • Krok 9

    10 min
    Z tak powstałego ciasta, wykrawaj pierścieniami mini torciki . Podawaj schłodzone i udekorowane jagodami kamczackimi i listkami mięty.
Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone - bez pieczenia

Krok 1 z 9

Żelatynę namocz w zimnej wodzie i podgrzewaj, ale w ten sposób, aby nie doprowadzić do zagotowania. Cały czas mieszając, rozpuść.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone - bez pieczenia

Krok 2 z 9

Do blendera dodaj serek, jagody i cukier. Razem zmiksuj na jednolitą masę dodając powoli rozpuszczoną żelatynę. Tak przygotowaną masę wyłóż do małej tortownicy i pozostaw w lodówce do stężenia.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone - bez pieczenia

Krok 3 z 9

Do blendera wrzuć oczyszczone jagody i cukier. Zmiksuj na jednolitą masę. W gorącej wodzie rozpuść galaretkę, dokładnie mieszając.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone - bez pieczenia

Krok 4 z 9

Połącz masę jagodową z galaretką i tężejącą masę nr I. Znów pozostaw do stężenia.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone - bez pieczenia

Krok 5 z 9

Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone - bez pieczenia

Krok 6 z 9

W wodzie rozpuść żelatynę według schematu podanego w masie I. Następnie połącz bitą śmietanę z żelatyną, cały czas mieszając mikserem.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone - bez pieczenia

Krok 7 z 9

Następnie połącz bitą śmietanę z żelatyną cały czas mieszając mikserem. Masę nr III wylej na masę nr II i pozostaw w lodówce do stężenia.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone - bez pieczenia

Krok 8 z 9

Galaretkę rozpuść we wrzącej wodzie i pozostaw do wystygnięcia. Gdy będzie tężała, wylej ją na pozostałe masy i odstaw do lodówki.

Kamczackie mini torciki z serkiem mascarpone - bez pieczenia

Krok 9 z 9

Z tak powstałego ciasta, wykrawaj pierścieniami mini torciki . Podawaj schłodzone i udekorowane jagodami kamczackimi i listkami mięty.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Impreza
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Przepisy na ciastka
  • Śmietana
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu