Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Idealny kalafior to ten oprószony zasmażką z masła i bułki tartej. Miłośnikom takiej właśnie zasmażki szczególnie przypadnie do gustu przepis na kalafiora w pikantnej panierce. Jego różyczki posypujemy papryką, a następnie smażymy w panierce z jajka i bułki tartej. Kalafior w pikantnej panierce podawaj jako dodatek do obiadu lub pyszną, warzywną przekąskę.
Przygotowanie
28 min
Krok 1
8 min
Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru ok. 8 minut.
Krok 2
10 min
Następnie wyjmij z wody i przelej zimną wodą. Każdy kawałek oprósz delikatnie papryką i panieruj w rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Krok 3
10 min
Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony do rumianego koloru.
Krok 1
z
3
Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru ok. 8 minut.
Krok 2
z
3
Następnie wyjmij z wody i przelej zimną wodą. Każdy kawałek oprósz delikatnie papryką i panieruj w rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Krok 3
z
3
Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony do rumianego koloru.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0