Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Hekele – śląska pasta ze śledzi

Hekele – śląska pasta ze śledzi

(0)
37min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Śledź
2 
Jajko
1 
Cebula Biała
4  łyżek
Oliwa
2 
Korniszon
trochę
Sól
1  łyżeczka
Musztarda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
56.5 g
Węglowodany
4.62 g
Tłuszcze
56.93 g
Wartość energetyczna
765.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Hekele to tradycyjna potrawa śląska, przyrządzana na zimno ze śledzi, ogórka kiszonego lub korniszona, jajka ugotowanego na twardo, cebuli, przypraw i musztardy. Mimo iż składników na hekele nie mielimy, ale kroimy, w efekcie zmieszania wszystkich składników otrzymamy konsystencję pasty. Hekele – śląską pastę ze śledzi tradycyjnie podaje się ze świeżym pieczywem.

Przygotowanie

37 min
  • Krok 1

    15 min
    Płaty śledziowe należy pokroić bardzo drobno a następnie posiekać na deseczce ostrym nożem.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę i ogórek kroimy w bardzo drobną kostkę.
  • Krok 3

    10 min
    W miedzy czasie gotujemy jajka na twardo .
  • Krok 4

    5 min
    Jajeczka również kroimy drobno, wszystko razem mieszamy z dodatkiem musztardy. Doprawiamy pieprzem.
  • Krok 5

    2 min
    Zjadamy ze świeżym pieczywem.
Hekele – śląska pasta ze śledzi

Krok 1 z 5

Płaty śledziowe należy pokroić bardzo drobno a następnie posiekać na deseczce ostrym nożem.

Hekele – śląska pasta ze śledzi

Krok 2 z 5

Cebulę i ogórek kroimy w bardzo drobną kostkę.

Hekele – śląska pasta ze śledzi

Krok 3 z 5

W miedzy czasie gotujemy jajka na twardo .

Hekele – śląska pasta ze śledzi

Krok 4 z 5

Jajeczka również kroimy drobno, wszystko razem mieszamy z dodatkiem musztardy. Doprawiamy pieprzem.

Hekele – śląska pasta ze śledzi

Krok 5 z 5

Zjadamy ze świeżym pieczywem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Jajka
  • Kolacja
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta z makreli i białego sera

    Pasta z makreli i białego sera

    22 min Łatwy
  • Królowa jarzynowa

    Królowa jarzynowa

    58 min Łatwy
  • Sałatka z gotowanymi pieczarkami

    Sałatka z gotowanymi pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Sałatka tuńczykowa

    Sałatka tuńczykowa

    37 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu