Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Hekele – śląska pasta ze śledzi
Dodaj do CookBook

Hekele – śląska pasta ze śledzi

(0)
37 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Śledź
2 
Jajko
1 
Cebula Biała
4  łyżek
Oliwa
2 
Korniszon
trochę
Sól
1  łyżeczka
Musztarda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.6 g
Wartość energetyczna
766 kcal
Tłuszcze
56.9 g
Białko
56.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Hekele to tradycyjna potrawa śląska, przyrządzana na zimno ze śledzi, ogórka kiszonego lub korniszona, jajka ugotowanego na twardo, cebuli, przypraw i musztardy. Mimo iż składników na hekele nie mielimy, ale kroimy, w efekcie zmieszania wszystkich składników otrzymamy konsystencję pasty. Hekele – śląską pastę ze śledzi tradycyjnie podaje się ze świeżym pieczywem.

Przygotowanie

37 min
  • Krok 1

    15 min
    Płaty śledziowe należy pokroić bardzo drobno a następnie posiekać na deseczce ostrym nożem.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę i ogórek kroimy w bardzo drobną kostkę.
  • Krok 3

    10 min
    W miedzy czasie gotujemy jajka na twardo .
  • Krok 4

    5 min
    Jajeczka również kroimy drobno, wszystko razem mieszamy z dodatkiem musztardy. Doprawiamy pieprzem.
  • Krok 5

    2 min
    Zjadamy ze świeżym pieczywem.
Hekele – śląska pasta ze śledzi

Krok 1 z 5

Płaty śledziowe należy pokroić bardzo drobno a następnie posiekać na deseczce ostrym nożem.

Hekele – śląska pasta ze śledzi

Krok 2 z 5

Cebulę i ogórek kroimy w bardzo drobną kostkę.

Hekele – śląska pasta ze śledzi

Krok 3 z 5

W miedzy czasie gotujemy jajka na twardo .

Hekele – śląska pasta ze śledzi

Krok 4 z 5

Jajeczka również kroimy drobno, wszystko razem mieszamy z dodatkiem musztardy. Doprawiamy pieprzem.

Hekele – śląska pasta ze śledzi

Krok 5 z 5

Zjadamy ze świeżym pieczywem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Jajka
  • Kolacja
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu