Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Halibut z piekarnika z warzywami
Dodaj do CookBook

Halibut z piekarnika z warzywami

(0)
58 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest WINIARY
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym
200  ml
Śmietana 12%
400  g
Halibut
1 
Fenkuł
0.5 
Papryka czerwona
2 
Ziemniaki
3  łyżek
Olej
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.6 g
Wartość energetyczna
298.6 kcal
Tłuszcze
17.3 g
Białko
21.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lekko i pożywnie: halibut zapiekany z duszonymi warzywami w pysznym, śmietankowym sosie (w tej roli - niezawodny WINIARY POMYSŁ NA... rybę w sosie śmietanowo-koperkowym). Ziemniaki, czerwona papryka i fenkuł doskonale komponują się z delikatnym mięsem pieczonej ryby oraz idealnie dobranym, pomysłowym sosem. Danie dekorujemy gałązkami świeżego koperku i półplasterkami cytryny.

Przygotowanie

58 min
  • Krok 1

    10 min
    Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki 12% i 50 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
  • Krok 2

    3 min
    Halibuta pokrój na 4 porcje.
  • Krok 3

    8 min
    Warzywa pokrój w paski, podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju, dopraw solą.
  • Krok 4

    10 min
    Duś przez około 10 minut.
  • Krok 5

    1 min
    Warzywa wyłóż do naczynia do zapiekania, na nich ułóż kawałki ryby.
  • Krok 6

    1 min
    Całość zalej przygotowanym wcześniej POMYSŁEM NA...
  • Krok 7

    25 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 25 minut.
Halibut z piekarnika z warzywami

Krok 1 z 7

Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki 12% i 50 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

Halibut z piekarnika z warzywami

Krok 2 z 7

Halibuta pokrój na 4 porcje.

Halibut z piekarnika z warzywami

Krok 3 z 7

Warzywa pokrój w paski, podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju, dopraw solą.

Halibut z piekarnika z warzywami

Krok 4 z 7

Duś przez około 10 minut.

Halibut z piekarnika z warzywami

Krok 5 z 7

Warzywa wyłóż do naczynia do zapiekania, na nich ułóż kawałki ryby.

Halibut z piekarnika z warzywami

Krok 6 z 7

Całość zalej przygotowanym wcześniej POMYSŁEM NA...

Halibut z piekarnika z warzywami

Krok 7 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 25 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka
  • Z rybą
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu