Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Halibut z warzywami

0
58 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 ml
Śmietana 12%
400 g
Halibut
1 
Fenkuł
0.5 
Papryka czerwona
2 
Ziemniaki
3 łyżek
Olej
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
298.57 kcal
Węglowodany
9.63 g
Białko
21.86 g
Tłuszcze
17.27 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

58 min
Krok 1
10 min
Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki 12% i 50 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Krok 2
3 min
Halibuta pokrój na 4 porcje.
Krok 3
8 min
Warzywa pokrój w paski, podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju, dopraw solą.
Krok 4
10 min
Duś przez około 10 minut.
Krok 5
1 min
Warzywa wyłóż do naczynia do zapiekania, na nich ułóż kawałki ryby.
Krok 6
1 min
Całość zalej przygotowanym wcześniej POMYSŁEM NA...
Krok 7
25 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 25 minut.
Halibut z warzywami

Krok 1 z 7

Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki 12% i 50 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

Halibut z warzywami

Krok 2 z 7

Halibuta pokrój na 4 porcje.

Halibut z warzywami

Krok 3 z 7

Warzywa pokrój w paski, podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju, dopraw solą.

Halibut z warzywami

Krok 4 z 7

Duś przez około 10 minut.

Halibut z warzywami

Krok 5 z 7

Warzywa wyłóż do naczynia do zapiekania, na nich ułóż kawałki ryby.

Halibut z warzywami

Krok 6 z 7

Całość zalej przygotowanym wcześniej POMYSŁEM NA...

Halibut z warzywami

Krok 7 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 25 minut.

Lekko i pożywnie: halibut zapiekany z duszonymi warzywami w pysznym, śmietankowym sosie (w tej roli - niezawodny WINIARY POMYSŁ NA... rybę w sosie śmietanowo-koperkowym). Ziemniaki, czerwona papryka i fenkuł doskonale komponują się z delikatnym mięsem pieczonej ryby oraz idealnie dobranym, pomysłowym sosem. Danie dekorujemy gałązkami świeżego koperku i półplasterkami cytryny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika