Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bataty i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę.
Na dużej patelni rozpuszczamy łyżkę masła klarowanego i smażymy bataty z marchewką aż się przyrumienią.
Od razu przekładamy je do garnka i zalewamy 1 litrem zimnej wody. Garnek nastawiamy na gaz i gotujemy około 20 minut.
Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę szalotkę, kiełbasę i papryczkę pepperoni. W razie potrzeby dodajemy jeszcze łyżkę masła klarowanego.
Część usmażonej kiełbasy odkładamy do posypania nią zupy, a resztę usmażonych składników dodajemy do garnka z zupą.
Do miski wlewamy 500 ml zimnej wody i dodajemy grochówkę Zupę Grochową Nasza Specjalność WINIARY. Dokładnie mieszamy i dolewamy do gotującej się zupy. Zostawiamy na średnim gazie jeszcze 5 minut i co jakiś czas mieszamy.
W osobnym garnku gotujemy krajankę makaronową i odcedzamy.
Gotową kremową grochówkę miksujemy blenderem na gładką masę.
Do miseczek nakładamy porcję krajanki makaronowej, nalewamy porcję zupy i posypujemy usmażonym, chrupiącym kindziukiem. Kremową grochówkę można też podać z natką pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0