Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 słoik
Sos Spaghetti WINIARY
1 l
Woda
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
1 
Seler naciowy
1 
Cebula
1 ząbek
Czosnek
2 plastrów
Chleb biały
1 pęczek
Pietruszka
3 płaskich łyżek
Miód
2 łyżek
Ocet jabłkowy
50 g
Masło
4 płaskich łyżek
Olej rzepakowy
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.21 g
Węglowodany
34.65 g
Tłuszcze
19.79 g
Wartość energetyczna
328.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Marchewkę, selera i korzeń pietruszki szorujemy, nie obieramy. Cebulę oraz czosnek obieramy z łupiny.
Krok 2
30 min
Warzywa smarujemy mieszanką masła z 4 łyżkami oleju rzepakowego oraz miodem. Całość prószymy solą oraz pieprzem. Następnie warzywa wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C na około 30 minut. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem.
Krok 3
15 min
Po upieczeniu warzywa wkładamy do garnka wraz z sosem do spaghetti oraz wodą. Całość zagotowujemy, następnie blendujemy oraz doprawiamy octem jabłkowym, solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Do gotowej zupy dorzucamy pokruszone czerstwe pieczywo oraz posiekane zioła.
Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

Krok 1 z 4

Marchewkę, selera i korzeń pietruszki szorujemy, nie obieramy. Cebulę oraz czosnek obieramy z łupiny.

Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

Krok 2 z 4

Warzywa smarujemy mieszanką masła z 4 łyżkami oleju rzepakowego oraz miodem. Całość prószymy solą oraz pieprzem. Następnie warzywa wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C na około 30 minut. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem.

Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

Krok 3 z 4

Po upieczeniu warzywa wkładamy do garnka wraz z sosem do spaghetti oraz wodą. Całość zagotowujemy, następnie blendujemy oraz doprawiamy octem jabłkowym, solą i pieprzem.

Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

Krok 4 z 4

Do gotowej zupy dorzucamy pokruszone czerstwe pieczywo oraz posiekane zioła.

Każdy z nas z pewnością ma swoją ulubioną zupę, która przywołuje miłe wspomnienia. Mamy nadzieję, że ten krem pomidorowy przywoła zapach dzieciństwa.




WSKAZÓWKI:

- krem powstanie na bazie sosu spaghetti w słoiku,


- swój intensywny smak krem zawdzięcza pieczonym warzywom z miodem,


- podczas pieczenia wszystkie smaki warzyw koncentrują się w środku,


- warzyw korzeniowych nie obieramy tylko myjemy je pod bieżącą wodą, szorując skórkę szczotką,


- dzięki temu, że używamy sosu i pieczonych warzyw wystarczy, że wszystkie składniki zagotujemy w garnku, a następnie użyjemy blendera,


- na koniec dodajemy pokruszony czerstwy chleb na zakwasie, który zagęści krem oraz zioła.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika