Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Każdy z nas z pewnością ma swoją ulubioną zupę, która przywołuje miłe wspomnienia. Mamy nadzieję, że ten krem pomidorowy przywoła zapach dzieciństwa.
WSKAZÓWKI:
- krem powstanie na bazie sosu spaghetti w słoiku,
- swój intensywny smak krem zawdzięcza pieczonym warzywom z miodem,
- podczas pieczenia wszystkie smaki warzyw koncentrują się w środku,
- warzyw korzeniowych nie obieramy tylko myjemy je pod bieżącą wodą, szorując skórkę szczotką,
- dzięki temu, że używamy sosu i pieczonych warzyw wystarczy, że wszystkie składniki zagotujemy w garnku, a następnie użyjemy blendera,
- na koniec dodajemy pokruszony czerstwy chleb na zakwasie, który zagęści krem oraz zioła.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Marchewkę, selera i korzeń pietruszki szorujemy, nie obieramy. Cebulę oraz czosnek obieramy z łupiny.
Krok 2
30 min
Warzywa smarujemy mieszanką masła z 4 łyżkami oleju rzepakowego oraz miodem. Całość prószymy solą oraz pieprzem. Następnie warzywa wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C na około 30 minut. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem.
Krok 3
15 min
Po upieczeniu warzywa wkładamy do garnka wraz z sosem do spaghetti oraz wodą. Całość zagotowujemy, następnie blendujemy oraz doprawiamy octem jabłkowym, solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Do gotowej zupy dorzucamy pokruszone czerstwe pieczywo oraz posiekane zioła.
Krok 1
z
4
Marchewkę, selera i korzeń pietruszki szorujemy, nie obieramy. Cebulę oraz czosnek obieramy z łupiny.
Krok 2
z
4
Warzywa smarujemy mieszanką masła z 4 łyżkami oleju rzepakowego oraz miodem. Całość prószymy solą oraz pieprzem. Następnie warzywa wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C na około 30 minut. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem.
Krok 3
z
4
Po upieczeniu warzywa wkładamy do garnka wraz z sosem do spaghetti oraz wodą. Całość zagotowujemy, następnie blendujemy oraz doprawiamy octem jabłkowym, solą i pieprzem.
Krok 4
z
4
Do gotowej zupy dorzucamy pokruszone czerstwe pieczywo oraz posiekane zioła.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0