Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.75  słoik
Sos Spaghetti WINIARY
0.75  l
Woda
0.75 
Marchewka
0.75 
Pietruszka
0.75 
Seler naciowy
0.75 
Cebula
0.75  ząbek
Czosnek
1.5  plastrów
Chleb biały
0.75  pęczek
Pietruszka
2  płaskich łyżek
Miód
1.5  łyżek
Ocet jabłkowy
35  g
Masło
3  płaskich łyżek
Olej rzepakowy
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
36.4 g
Wartość energetyczna
323.1 kcal
Tłuszcze
18.6 g
Białko
3.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Każdy z nas z pewnością ma swoją ulubioną zupę, która przywołuje miłe wspomnienia. Mamy nadzieję, że ten krem pomidorowy przywoła zapach dzieciństwa.




WSKAZÓWKI:

- krem powstanie na bazie sosu spaghetti w słoiku,


- swój intensywny smak krem zawdzięcza pieczonym warzywom z miodem,


- podczas pieczenia wszystkie smaki warzyw koncentrują się w środku,


- warzyw korzeniowych nie obieramy tylko myjemy je pod bieżącą wodą, szorując skórkę szczotką,


- dzięki temu, że używamy sosu i pieczonych warzyw wystarczy, że wszystkie składniki zagotujemy w garnku, a następnie użyjemy blendera,


- na koniec dodajemy pokruszony czerstwy chleb na zakwasie, który zagęści krem oraz zioła.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Marchewkę, selera i korzeń pietruszki szorujemy, nie obieramy. Cebulę oraz czosnek obieramy z łupiny.
  • Krok 2

    30 min
    Warzywa smarujemy mieszanką masła z 4 łyżkami oleju rzepakowego oraz miodem. Całość prószymy solą oraz pieprzem. Następnie warzywa wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C na około 30 minut. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem.
  • Krok 3

    15 min
    Po upieczeniu warzywa wkładamy do garnka wraz z sosem do spaghetti oraz wodą. Całość zagotowujemy, następnie blendujemy oraz doprawiamy octem jabłkowym, solą i pieprzem.
  • Krok 4

    5 min
    Do gotowej zupy dorzucamy pokruszone czerstwe pieczywo oraz posiekane zioła.
Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

Krok 1 z 4

Marchewkę, selera i korzeń pietruszki szorujemy, nie obieramy. Cebulę oraz czosnek obieramy z łupiny.

Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

Krok 2 z 4

Warzywa smarujemy mieszanką masła z 4 łyżkami oleju rzepakowego oraz miodem. Całość prószymy solą oraz pieprzem. Następnie warzywa wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C na około 30 minut. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem.

Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

Krok 3 z 4

Po upieczeniu warzywa wkładamy do garnka wraz z sosem do spaghetti oraz wodą. Całość zagotowujemy, następnie blendujemy oraz doprawiamy octem jabłkowym, solą i pieprzem.

Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

Krok 4 z 4

Do gotowej zupy dorzucamy pokruszone czerstwe pieczywo oraz posiekane zioła.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Przystawka
  • Tanie gotowanie
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Gęsty krem z dyni z kurczakiem i grzankami

    Gęsty krem z dyni z kurczakiem i grzankami

    1 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu