Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem
Zobacz film

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj

Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska jagnaniedzielska.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.75  słoik
Sos Spaghetti WINIARY
0.75  l
Woda
0.75 
Marchewka
0.75 
Pietruszka
0.75 
Seler naciowy
0.75 
Cebula
0.75  ząbek
Czosnek
1.5  plastrów
Chleb biały
0.75  pęczek
Pietruszka
2  płaskich łyżek
Miód
1.5  łyżek
Ocet jabłkowy
35  g
Masło
3  płaskich łyżek
Olej rzepakowy
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.21 g
Węglowodany
32.99 g
Tłuszcze
19.12 g
Wartość energetyczna
316.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Każdy z nas z pewnością ma swoją ulubioną zupę, która przywołuje miłe wspomnienia. Mamy nadzieję, że ten krem pomidorowy przywoła zapach dzieciństwa.




WSKAZÓWKI:

- krem powstanie na bazie sosu spaghetti w słoiku,


- swój intensywny smak krem zawdzięcza pieczonym warzywom z miodem,


- podczas pieczenia wszystkie smaki warzyw koncentrują się w środku,


- warzyw korzeniowych nie obieramy tylko myjemy je pod bieżącą wodą, szorując skórkę szczotką,


- dzięki temu, że używamy sosu i pieczonych warzyw wystarczy, że wszystkie składniki zagotujemy w garnku, a następnie użyjemy blendera,


- na koniec dodajemy pokruszony czerstwy chleb na zakwasie, który zagęści krem oraz zioła.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Marchewkę, selera i korzeń pietruszki szorujemy, nie obieramy. Cebulę oraz czosnek obieramy z łupiny.
  • Krok 2

    30 min
    Warzywa smarujemy mieszanką masła z 4 łyżkami oleju rzepakowego oraz miodem. Całość prószymy solą oraz pieprzem. Następnie warzywa wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C na około 30 minut. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem.
  • Krok 3

    15 min
    Po upieczeniu warzywa wkładamy do garnka wraz z sosem do spaghetti oraz wodą. Całość zagotowujemy, następnie blendujemy oraz doprawiamy octem jabłkowym, solą i pieprzem.
  • Krok 4

    5 min
    Do gotowej zupy dorzucamy pokruszone czerstwe pieczywo oraz posiekane zioła.
Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

Krok 1 z 4

Marchewkę, selera i korzeń pietruszki szorujemy, nie obieramy. Cebulę oraz czosnek obieramy z łupiny.

Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

Krok 2 z 4

Warzywa smarujemy mieszanką masła z 4 łyżkami oleju rzepakowego oraz miodem. Całość prószymy solą oraz pieprzem. Następnie warzywa wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C na około 30 minut. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem.

Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

Krok 3 z 4

Po upieczeniu warzywa wkładamy do garnka wraz z sosem do spaghetti oraz wodą. Całość zagotowujemy, następnie blendujemy oraz doprawiamy octem jabłkowym, solą i pieprzem.

Gęsty krem pomidorowy z czerstwym pieczywem

Krok 4 z 4

Do gotowej zupy dorzucamy pokruszone czerstwe pieczywo oraz posiekane zioła.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Tanie gotowanie
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa cebulowa z pieczonymi warzywami

    Zupa cebulowa z pieczonymi warzywami

    46 min Łatwy
  • Rozgrzewająca grochówka

    Rozgrzewająca grochówka

    1 godz 23 min Średni
  • Pieczony topinambur

    Pieczony topinambur

    40 min Łatwy
  • Zupa z pieczonej cukinii z tymiankiem i kozim serem

    Zupa z pieczonej cukinii z tymiankiem i kozim serem

    54 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu