Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Garnek serowy z polędwiczką z indyka

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Polędwica z indyka
150 g
Pieczarki
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
150 ml
Śmietanka 30%
150 g
Makaron Wstążki
50 g
Szpinak Mrożony
100 g
Zielony groszek
1 szczypta
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
19.68 g
Węglowodany
35.03 g
Wartość energetyczna
403.53 kcal
Białko
19.35 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Polędwiczkę pokrój na kawałki 2 cm, lekko spłaszcz ręką, posyp delikatnie solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso.
Krok 3
5 min
Pomysł na… połącz z 500 ml wody i śmietanką, wlej do mięsa z pieczarkami, zagotuj, wsyp makaron.
Krok 4
10 min
Gotuj na wolnym ogniu 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 5
5 min
Wrzuć groszek i szpinak, gotuj razem przez 5 minut.
Garnek serowy z polędwiczką z indyka

Krok 1 z 5

Polędwiczkę pokrój na kawałki 2 cm, lekko spłaszcz ręką, posyp delikatnie solą i pieprzem.

Garnek serowy z polędwiczką z indyka

Krok 2 z 5

Rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso.

Garnek serowy z polędwiczką z indyka

Krok 3 z 5

Pomysł na… połącz z 500 ml wody i śmietanką, wlej do mięsa z pieczarkami, zagotuj, wsyp makaron.

Garnek serowy z polędwiczką z indyka

Krok 4 z 5

Gotuj na wolnym ogniu 10 minut od czasu do czasu mieszając.

Garnek serowy z polędwiczką z indyka

Krok 5 z 5

Wrzuć groszek i szpinak, gotuj razem przez 5 minut.

Podsmażane polędwiczki z indyka z pieczarkami i makaronem penne, przyrządzone z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Serowy garnek na śmietance. Do koloru dodajemy trochę zielonego groszku oraz nieco szpinaku. Garnek serowy z polędwiczką to doskonałe danie na rozgrzewający obiad - można podać solo lub z sałatką z czerwonej papryki i kukurydzy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika