Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Garnek serowy z kiełbasą parówkową

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... Serowy Garnek
250 g
Parówki drobiowe
150 ml
Śmietana 30%
150 g
Makaron Wstążki
150 g
Pieczarki
2 łyżek
Natka pietruszki
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
434.86 kcal
Tłuszcze
26.04 g
Białko
18.55 g
Węglowodany
32.49 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Pieczarki oczyść, umyj i pokrój na ćwiartki lub plasterki. Rozgrzej olej i podsmaż na nim pieczarki.
Krok 2
10 min
WINIARY POMYSŁ NA... Serowy garnek połącz z 500 ml wody i śmietanką, wlej do pieczarek, zagotuj, wsyp makaron.
Krok 3
10 min
Gotuj na wolnym ogniu 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
10 min
Kiełbasę parówkową lub parówki drobiowe pokrój w ukośne kawałki 2 cm, dodaj do makaronu z pieczarkami, gotuj razem do miękkości makaronu.
Krok 5
1 min
Przed podaniem wrzuć natkę pietruszki.
Garnek serowy z kiełbasą parówkową

Krok 1 z 5

Pieczarki oczyść, umyj i pokrój na ćwiartki lub plasterki. Rozgrzej olej i podsmaż na nim pieczarki.

Garnek serowy z kiełbasą parówkową

Krok 2 z 5

WINIARY POMYSŁ NA... Serowy garnek połącz z 500 ml wody i śmietanką, wlej do pieczarek, zagotuj, wsyp makaron.

Garnek serowy z kiełbasą parówkową

Krok 3 z 5

Gotuj na wolnym ogniu 10 minut od czasu do czasu mieszając.

Garnek serowy z kiełbasą parówkową

Krok 4 z 5

Kiełbasę parówkową lub parówki drobiowe pokrój w ukośne kawałki 2 cm, dodaj do makaronu z pieczarkami, gotuj razem do miękkości makaronu.

Garnek serowy z kiełbasą parówkową

Krok 5 z 5

Przed podaniem wrzuć natkę pietruszki.

Kuszący garnek serowy z kiełbasą parówkową, makaronem penne oraz podsmażanymi pieczarkami - wszystko razem przyrządzone z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Serowy garnek i słodką śmietanką. Przed podaniem posypujemy natką, a kto lubi, może podać danie z Sosem włoskim lub Sosem salsa do smaku i ozdoby.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika