Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fish burger

0
74 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 słoik
500 g
Dorsz atlantycki
300 g
Ziemniaki
1 pęczek
Szczypiorek
1 paczka
Bułka tarta
1 trochę
Oliwa z oliwek
0.5 główka
Kapusta czerwona
1 
Cebula
1 
Marchewka
2 łyżek
Kwaśna śmietana
1 łyżka
Musztarda
4 łyżek
Sok z cytryny
1 trochę
Sól
3 
Bułka maślana
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
111.89 g
Wartość energetyczna
1069.42 kcal
Tłuszcze
49.77 g
Białko
42.48 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

74 min
Krok 1
25 min
Ugotuj ziemniaki.
Krok 2
5 min
Potem przeciśnij je przez praskę albo ugnieć tłuczkiem do ziemniaków.
Krok 3
10 min
Usuń ości i skórę z ryby, potem pokrój dorsza w drobną kostkę (można ją również delikatnie posiekać).
Krok 4
1 min
Szczypiorek posiekaj drobno.
Krok 5
1 min
Rybę z ziemniakami przełóż do miski. Dodaj szczypiorek, sól i pieprz. Całość wymieszaj.
Krok 6
1 min
Dodaj bułkę tartą do uzyskania zwartej konsystencji pozwalającej na formowanie kotletów.
Krok 7
8 min
Z masy formuj niewielkie kotlety, które następnie obtoczysz w pozostałej bułce tartej.
Krok 8
10 min
Kotlety smażymy na rozgrzanej patelni z oliwą, aż się zrumienią po obu stronach.
Krok 9
5 min
Kapustę posiekaj bardzo drobno i wsyp do miski. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
Krok 10
4 min
Marchew obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 11
3 min
Do kapusty dodaj cebulę i startą marchewkę. Dodaj musztardę, remuladę i śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 12
1 min
Kotlety rybne podawaj w bułce posmarowanej remuladą z dodatkiem surówki coleslaw.
Fish burger

Krok 1 z 12

Ugotuj ziemniaki.

Fish burger

Krok 2 z 12

Potem przeciśnij je przez praskę albo ugnieć tłuczkiem do ziemniaków.

Fish burger

Krok 3 z 12

Usuń ości i skórę z ryby, potem pokrój dorsza w drobną kostkę (można ją również delikatnie posiekać).

Fish burger

Krok 4 z 12

Szczypiorek posiekaj drobno.

Fish burger

Krok 5 z 12

Rybę z ziemniakami przełóż do miski. Dodaj szczypiorek, sól i pieprz. Całość wymieszaj.

Fish burger

Krok 6 z 12

Dodaj bułkę tartą do uzyskania zwartej konsystencji pozwalającej na formowanie kotletów.

Fish burger

Krok 7 z 12

Z masy formuj niewielkie kotlety, które następnie obtoczysz w pozostałej bułce tartej.

Fish burger

Krok 8 z 12

Kotlety smażymy na rozgrzanej patelni z oliwą, aż się zrumienią po obu stronach.

Fish burger

Krok 9 z 12

Kapustę posiekaj bardzo drobno i wsyp do miski. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.

Fish burger

Krok 10 z 12

Marchew obierz i zetrzyj na tarce.

Fish burger

Krok 11 z 12

Do kapusty dodaj cebulę i startą marchewkę. Dodaj musztardę, remuladę i śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj.

Fish burger

Krok 12 z 12

Kotlety rybne podawaj w bułce posmarowanej remuladą z dodatkiem surówki coleslaw.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika