Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotuj ziemniaki.
Potem przeciśnij je przez praskę albo ugnieć tłuczkiem do ziemniaków.
Usuń ości i skórę z ryby, potem pokrój dorsza w drobną kostkę (można ją również delikatnie posiekać).
Szczypiorek posiekaj drobno.
Rybę z ziemniakami przełóż do miski. Dodaj szczypiorek, sól i pieprz. Całość wymieszaj.
Dodaj bułkę tartą do uzyskania zwartej konsystencji pozwalającej na formowanie kotletów.
Z masy formuj niewielkie kotlety, które następnie obtoczysz w pozostałej bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanej patelni z oliwą, aż się zrumienią po obu stronach.
Kapustę posiekaj bardzo drobno i wsyp do miski. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
Marchew obierz i zetrzyj na tarce.
Do kapusty dodaj cebulę i startą marchewkę. Dodaj musztardę, remuladę i śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj.
Kotlety rybne podawaj w bułce posmarowanej remuladą z dodatkiem surówki coleslaw.