Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Fenkuł zapiekany w śmietanie
Dodaj do CookBook

Fenkuł zapiekany w śmietanie

(0)
37 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest cris04
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Fenkuł
200  ml
Śmietana
3  łyżek
Parmezan
1  łyżka
Koperek
1  łyżeczka
Masło
1  łyżeczka
Bułka tarta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.7 g
Wartość energetyczna
243.9 kcal
Tłuszcze
17 g
Białko
9.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Fenkuł, czyli koper włoski w formie zapiekanki to doskonałe samodzielne danie, które smakuje wybornie z dodatkiem świeżego pieczywa. To włoskie danie przywoła nam na myśl śródziemnomorskie klimaty, które zachwycą nas niezależnie od pory roku. Domownicy będą zachwyceni! Smacznego!

Przygotowanie

37 min
  • Krok 1

    3 min
    Koper włoski (fenkuł) obrać z zewnętrznych, łukowatych warstw, odciąć łodygę.
  • Krok 2

    2 min
    Warzywo przeciąć na połowę lub ćwiartki i wrzucić do wrzącej, osolonej wody.
  • Krok 3

    5 min
    Gotować około 5 minut.
  • Krok 4

    2 min
    Podgotowany koper wyjąć i osuszyć.
  • Krok 5

    3 min
    Małą foremkę żaroodporną nasmarować masłem i posypać bułką tartą.
  • Krok 6

    2 min
    Ułożyć koper w naczyniu i zalać śmietaną wymieszaną z połową sera i koperkiem.
  • Krok 7

    20 min
    Posypać pozostałym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zapiekać do przyrumienienia się wierzchu.
Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 1 z 7

Koper włoski (fenkuł) obrać z zewnętrznych, łukowatych warstw, odciąć łodygę.

Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 2 z 7

Warzywo przeciąć na połowę lub ćwiartki i wrzucić do wrzącej, osolonej wody.

Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 3 z 7

Gotować około 5 minut.

Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 4 z 7

Podgotowany koper wyjąć i osuszyć.

Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 5 z 7

Małą foremkę żaroodporną nasmarować masłem i posypać bułką tartą.

Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 6 z 7

Ułożyć koper w naczyniu i zalać śmietaną wymieszaną z połową sera i koperkiem.

Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 7 z 7

Posypać pozostałym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zapiekać do przyrumienienia się wierzchu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Dodatek
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Z piekarnika
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krem z marchwi i fenkułu

    Krem z marchwi i fenkułu

    1 godz 29 min Średni
  • Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

    Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

    47 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu