Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Fenkuł zapiekany w śmietanie

(0)
37min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest cris04
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Fenkuł
200  ml
Śmietana
3  łyżek
Parmezan
1  łyżka
Koperek
1  łyżeczka
Masło
1  łyżeczka
Bułka tarta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.17 g
Węglowodany
15.7 g
Tłuszcze
16.96 g
Wartość energetyczna
243.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Fenkuł, czyli koper włoski w formie zapiekanki to doskonałe samodzielne danie, które smakuje wybornie z dodatkiem świeżego pieczywa. To włoskie danie przywoła nam na myśl śródziemnomorskie klimaty, które zachwycą nas niezależnie od pory roku. Domownicy będą zachwyceni! Smacznego!

Przygotowanie

37 min
  • Krok 1

    3 min
    Koper włoski (fenkuł) obrać z zewnętrznych, łukowatych warstw, odciąć łodygę.
  • Krok 2

    2 min
    Warzywo przeciąć na połowę lub ćwiartki i wrzucić do wrzącej, osolonej wody.
  • Krok 3

    5 min
    Gotować około 5 minut.
  • Krok 4

    2 min
    Podgotowany koper wyjąć i osuszyć.
  • Krok 5

    3 min
    Małą foremkę żaroodporną nasmarować masłem i posypać bułką tartą.
  • Krok 6

    2 min
    Ułożyć koper w naczyniu i zalać śmietaną wymieszaną z połową sera i koperkiem.
  • Krok 7

    20 min
    Posypać pozostałym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zapiekać do przyrumienienia się wierzchu.
Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 1 z 7

Koper włoski (fenkuł) obrać z zewnętrznych, łukowatych warstw, odciąć łodygę.

Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 2 z 7

Warzywo przeciąć na połowę lub ćwiartki i wrzucić do wrzącej, osolonej wody.

Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 3 z 7

Gotować około 5 minut.

Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 4 z 7

Podgotowany koper wyjąć i osuszyć.

Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 5 z 7

Małą foremkę żaroodporną nasmarować masłem i posypać bułką tartą.

Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 6 z 7

Ułożyć koper w naczyniu i zalać śmietaną wymieszaną z połową sera i koperkiem.

Fenkuł zapiekany w śmietanie

Krok 7 z 7

Posypać pozostałym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zapiekać do przyrumienienia się wierzchu.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Z piekarnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKAMI I MAKARONEM

    1 godz 18 min Łatwy
  • Pizza ziemniaczana

    1 godz 15 min Łatwy
  • Ryż zapiekany z warzywami i żółtym serem

    1 godz 25 min Łatwy
  • Kotlety schabowe zapiekane z serem

    1 godz 15 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu