Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinie obieramy ze skóry. Wydrążamy łyżką ze środka miąższ. Ścieramy cukinie na tarce jarzynowej o małych oczkach, możemy pomóc sobie robotem.
Zasypujemy cukinie 1 kg cukru. Zostawiamy na 2 godziny.
Po tym czasie przekładamy do brytfanki lub dużego garnka i smażymy około 1,5 godziny.
Pod koniec smażenia dodajemy kwasek i galaretki. Gotujemy jeszcze około 15 minut. Przekładamy do słoiczków i zakręcamy.
Pasteryzujemy 10 minut. Po wyciągnięciu z pasteryzacji obracamy dnem do góry.
Angie