Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso myjemy, osuszamy i doprawiamy przyprawami i ziołami. Dokładnie wmasowujemy w skórkę i smażymy z każdej strony. Na mięso ścieramy skórkę pomarańczową i imbir.
Do naczynia żaroodpornego wlewamy koncentrat do zupy pomidorowej Winiary i sok z połowy pomarańczy. Resztę owocu kroimy w plasterki. Cebulkę i czosnek podsmażamy na powstałym tłuszczu i mieszamy z sosem pomidorowym.
Ćwiartki kurczaka układamy na sosie, dekorujemy plastrami pomarańczy, pomidorkami i paseczkami papryki. Pieczemy pod przykryciem pół godz. i bez przykrycia kolejne pół godz. Podajemy np z pieczonymi ziemniaczkami i surówką. Smacznego!