Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sezon na cukinię w kuchni może trwać nawet cały rok! Żeby urozmaicić menu z tym warzywem, sprawdź przepis na delikatną cukinię w panierce. Cukinia przygotowana w ten sposób jest bardzo aromatyczna i delikatna. Cukinia w panierce będzie ciekawą alternatywą dla placków ziemniaczanych lub panierowanego sera.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Myjemy cukinie, kroimy w 1,5 cm talarki.
Krok 2
5 min
Delikatnie tłuczemy pokrojone talarki cukinii z dwóch stron, i posypujemy przyprawą i solimy.
Krok 3
5 min
Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z pieprzem, a następnie w bułce tartej.
Krok 4
5 min
Tak przygotowane cukinie smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Krok 1
z
4
Myjemy cukinie, kroimy w 1,5 cm talarki.
Krok 2
z
4
Delikatnie tłuczemy pokrojone talarki cukinii z dwóch stron, i posypujemy przyprawą i solimy.
Krok 3
z
4
Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z pieprzem, a następnie w bułce tartej.
Krok 4
z
4
Tak przygotowane cukinie smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0