Cukinia w panierce
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
8.45 g
Węglowodany
36.07 g
Tłuszcze
3.8 g
Wartość energetyczna
205.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Myjemy cukinie, kroimy w 1,5 cm talarki.
Krok 2
5 min
Delikatnie tłuczemy pokrojone talarki cukinii z dwóch stron, i posypujemy przyprawą i solimy.
Krok 3
5 min
Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z pieprzem, a następnie w bułce tartej.
Krok 4
5 min
Tak przygotowane cukinie smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Sezon na cukinię w kuchni może trwać nawet cały rok! Żeby urozmaicić menu z tym warzywem, sprawdź przepis na delikatną cukinię w panierce. Cukinia przygotowana w ten sposób jest bardzo aromatyczna i delikatna. Cukinia w panierce będzie ciekawą alternatywą dla placków ziemniaczanych lub panierowanego sera.
Komentarze 0