Szukasz niebanalnego przepisu na specjalne okazje? Świetnie się składa, bo mamy dla Ciebie pomysł na comber z dzika w kremowym, śmietanowo-pieprzowym sosie. Taka potrawa z pewnością zachwyci Twoich bliskich i z ciekawością spróbują tak niecodziennego dania.
Comber z dzika na wyjątkowe okazje
Przygotowanie dziczyzny może wydawać się skomplikowane, ale to tylko pozory. Czasami warto wprowadzić do swojego menu nowe produkty i przygotować z nich prawdziwie restauracyjne danie. Takim pomysłem jest comber z dzika z dodatkiem kilku składników, które tylko podkreślą leśny smak i charakter posiłku. Najtrudniejszym krokiem może okazać się zakup samego mięsa, bo dziczyzna nie jest najchętniej wybieranym mięsem, choć na polskich stołach pojawiała się już wiele lat temu. Dziś raczej uznawana jest za przysmak niż element codziennej diety.
Comber z dzika - przepis
Zacznijmy od tego - comber z dzika - co to jest? To bardzo delikatne mięso, które świetnie nadaje się do wielu potraw. Można je smażyć, piec, dusić lub grillować. My dziś mamy dla Ciebie przepis na pieczony comber z dzika, który wystarczy doprawić solą i pieprzem, a następnie owinąć plastrami boczku, podsmażyć, a potem dopiec w piekarniku przez ok. 20 minut. Pieczeń z dzika podajemy z sosem śmietanowym z zielonym pieprzem WINIARY. Dodatkiem do tego dania mogą być ugotowane ziemniaki lub kasza oraz surówka lub buraczki na ciepło. Smacznego!
Komentarze 0