Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grill zazwyczaj nie kojarzy nam się z sałatkami, ale żeby przełamać ten stereotyp pragniemy Was zaprosić na naszą wersję amerykańskiej wersji Cobb salad z grillowanymi kolorowymi wrzywami.
Przygotowanie
57 min
Krok 1
20 min
Kurczaka dopraw solą i pieprzem. Skrop oliwą z oliwek. Posyp granulowanym czosnkiem, imbirem w proszku i mieloną kolendrą. Odstaw do zamarynowania. Po tym czasie grilluj z obu stron.
Krok 2
15 min
Kukurydzę zblanszuj we wrzątku. Kiedy ostygnie posmaruj roztopionym masłem i posyp solą. Grilluj po kilka minut z każdej strony tak aby była ładnie rumiana. Kiedy kukurydza będzie już zarumieniona odkrój z niej ziarenka przy pomocy noża.
Krok 3
15 min
Awokado obierz i pokrój. Pomidorki grilluj krótko na patelni. Jajka obierz i pokrój na połówki. Kolorową paprykę pokrój na kawałki a następnie zgrilluj.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki dressingu wrzuć do miksera lub blendera i dokładnie zmiksuj do połączenia. Na końcu dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
2 min
Sałatkę układaj „warstwowo” paskami na talerzu lub wymieszaj wszystko i polej obficie sosem.
Krok 1
z
5
Kurczaka dopraw solą i pieprzem. Skrop oliwą z oliwek. Posyp granulowanym czosnkiem, imbirem w proszku i mieloną kolendrą. Odstaw do zamarynowania. Po tym czasie grilluj z obu stron.
Krok 2
z
5
Kukurydzę zblanszuj we wrzątku. Kiedy ostygnie posmaruj roztopionym masłem i posyp solą. Grilluj po kilka minut z każdej strony tak aby była ładnie rumiana. Kiedy kukurydza będzie już zarumieniona odkrój z niej ziarenka przy pomocy noża.
Krok 3
z
5
Awokado obierz i pokrój. Pomidorki grilluj krótko na patelni. Jajka obierz i pokrój na połówki. Kolorową paprykę pokrój na kawałki a następnie zgrilluj.
Krok 4
z
5
Wszystkie składniki dressingu wrzuć do miksera lub blendera i dokładnie zmiksuj do połączenia. Na końcu dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
z
5
Składniki:
Pieprz, Sól, Oliwa, Sok z cytryny, Ser gorgonzola, Parmezan, Majonez Dekoracyjny Winiary
Sałatkę układaj „warstwowo” paskami na talerzu lub wymieszaj wszystko i polej obficie sosem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0